Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Μια F1 στη Σκανδιναβία!

F1

Η F1 ταξιδεύει σε Σουηδία και Δανία σε ένα επικό ταξίδι όπου ο David Coulthard οδηγεί το μονοθέσιο της Red Bull σε απίστευτες τοποθεσίες.

To Σουηδικό GP διεξήχθη τελευταία φορά το 1978, τότε είχε κερδίσει ο αείμνηστος Niki Lauda με Brabham Alfa Romeo.

To GP Δανίας διεξήχθη για τελευταία φορά το 1962 και νικητής ήταν ο Τζακ Μπράμπαμ με Lotus. Ήταν η εποχή που τέθηκαν τα θεμέλια για την αγάπη της F1 στη Σουηδία, στη Δανία και στις Σκανδιναβικές χώρες.

Η ομάδα επιδείξεων της Red Bull υλοποίησε ένα σχέδιο να οδηγήσει ένα σύγχρονο μονοθέσιο F1 στη Σκανδιναβία για να αναζωπυρώσει την αγάπη για το άθλημα. Ο πρώην οδηγός της F1 και πρεσβευτής της Red Bullς David Coulthard ταξίδεψε στη Σουηδία και στη Δανία και εξέπληξε τους απρόσμενους τοπικούς θεατές.

Hansen Brothers jumping over Oracle Red Bull Racing F1 car during the Scandi Road Trip in Anderstorp, Sweden on August 15, 2023 // Adam Klingeteg / Red Bull Content Pool // SI202410080415 // Usage for editorial use only //

Εκτός από τα γνωστά αστικά τοπία στις πρωτεύουσες των δυο χωρών σε Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη, το μονοθέσιο της F1 ταξίδεψε στο Scandinavian Raceway όπου διεξήχθησαν τα Σουηδικά Grand Prix τη δεκαετία του ’70. Ο David έγινε ο πρώτος επαγγελματίας οδηγός F1 που οδηγεί στην πίστα μετά από 46 χρόνια, τιμώντας την τοπική κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η περιοδεία περιλάμβανε επίσης μια επίδειξη rallycross που διατάραξε την ειδυλλιακή ηρεμία της σουηδικής εξοχής, με τον David να αντιμετωπίζει τους αδερφούς Timmy και Kevin Hansen, το δίδυμο του rallycross, σε αγροτικούς δρόμους με τη F1.

Στη Δανία, το μονοθέσιο της F1 κόντραρε ένα ακροβατικό ελικόπτερο σε ένα βίντεο κλιπ μουσικής που έχει δημιουργήσει ο αναγνωρισμένος τοπικός ράπερ Lamin. Επιπλέον, ο David πήγε στην Κοπεγχάγη όπου βρέθηκε από τα ποδήλατα για τα οποία είναι πολύ γνωστή η πόλη. Σε μια ακόμη αναδρομή στο παρελθόν ο David και η RB7 ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους ισχυρούς Βίκινγκς – ακούραστους θαλάσσιους εξερευνητές της Βόρειας Ευρώπης.

Ο πρώην οδηγός και πρεσβευτής της Red Bull, David Coulthard δήλωσε: «Υπάρχει μια πλούσια ιστορία της Formula 1 στη Σκανδιναβία, θυμίζει εκείνες τις εποχές που το Ευρωπαϊκό στοιχείο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος της F1. Μερικά από τα εμβληματικά μονοθέσια και τα ονόματα οδηγών που κυριαρχούσαν στην παιδική μου ηλικία, αγωνίζονταν σε αυτό το μέρος του κόσμου εκείνη την εποχή, οπότε ήταν φανταστικό να έχω την ευκαιρία να υλοποιήσω αυτό το εγχείρημα εκεί.

Κοιτάζοντας πίσω σε μερικά από τα πράγματα που έχουμε κάνει, είτε οδηγώντας στην Πέτρα της Ιορδανίας είτε στην κορυφή του Burj Al Arab – πήγαμε το μονοθέσιο στους ανθρώπους. Η κινηματογράφηση αυτού του εγχειρήματος στη Σκανδιναβία με τη τεράστια βάση θαυμαστών που υπάρχει και με πολλούς επιτυχημένους οδηγούς επίσης, όχι μόνο σε αγώνες μονοθεσίων αλλά και ράλι, ήταν υπέροχη εμπειρία».

Διαβάστε επίσης:

F1: Αποχωρεί η Renault!

F1 – Red Bull: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

F1: Ο Λώσον χαμογελά καλύτερα!