Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Leapmotor: Στην Ελλάδα από την Italian Motion!

Η θυγατρική των Autohellas και Samelet για την διανομή των μαρκών της Stellantis (Fiat, Jeep, Alfa Romeo), επιλέχθηκε ως εισαγωγέας της Leapmotor στην Ελλάδα.

Με έτος ίδρυσης το 2015, η Leapmotor είναι μια εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη startup μάρκα New Energy Vehicle στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου 2024. Η μάρκα διαθέτει ευρύ φάσμα δραστηριότητας που ξεκινά από το R&D έξυπνων EV και φτάνει μέχρι την επικοινωνία των αυτοκινήτων σε περιβάλλον cloud. Η Leapmotor σχεδιάζει και κατασκευάζει μόνη της εξαρτήματα που αντιστοιχούν στο 60% του συνολικού κόστους κάθε αυτοκινήτου, ενώ της πιστώνονται και σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες. Παραδείγματα αποτελούν τόσο η μαζική εφαρμογή ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με αρχιτεκτονική «Οχτώ σε Ένα», όσο και η τεχνολογία “Cell-to-Chassis” (CTC) που βελτιστοποιεί τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας και αυξάνει την αυτονομία.

Η Leapmotor International B.V, επέλεξε την Italian Motion για την εισαγωγή και εμπορική διάθεση των μοντέλων της στη χώρα μας. Έτσι το portfolio της Italian Motion διευρύνεται ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας ακόμα μια μάρκα στις ιστορικές και εμβληματικές Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional και Jeep. Η Leapmotor ιδρύθηκε το 2015 στην Hangzhou, Κίνα, με όραμα για μια καινοτόμα, με τεχνολογία αιχμής, προσιτή και βιώσιμη κινητικότητα. Τον Οκτώβριο του 2023 η Stellantis επένδυσε €1,5 δισ. έναντι μεριδίου 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της Κινεζικής εταιρίας. Τον Μάιο του 2024 ιδρύθηκε η κοινοπραξία Leapmotor International B.V., με πλειοψηφικό (51%) μέτοχο την Stellantis και στόχο την ταχύτατη ανάδειξη της Leapmotor σε μια ισχυρή μάρκα ηλεκτρικών (EV) αυτοκινήτων με παγκόσμιο βεληνεκές. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σε εννέα Ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων και η Ελληνική, με επιθετική στρατηγική ανάπτυξης και 200 σημεία πώλησης μέσα στο 2024.

Όλα τα μοντέλα της Leapmotor διακρίνονται για το σεβασμό στο περιβάλλον, την υψηλή τεχνολογία και το κορυφαίο value for money, με το στρατηγικό σχεδιασμό να περιλαμβάνει την παρουσίαση τουλάχιστον ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια. Για την ελληνική αγορά, η γκάμα θα περιλαμβάνει αρχικά δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το μικρότερο είναι το T03, ένα πολύ πλούσια εξοπλισμένο 5θυρο, πρακτικό και με κορυφαίους εσωτερικούς χώρους αυτοκίνητο πόλης. Σχεδιάστηκε με γνώμονα την απόλυτη ευκολία μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον και έχει αυτονομία 265 km κατά WLTP. H Έρευνα Ποιότητας της J.D. Power (J.D. Power Initial Quality Study) το κατέταξε στην 1η θέση στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας ονομάζεται C10 και είναι ένα D-SUV κορυφαίας δυναμικής με αυτονομία 420 km κατά WLTP. Βασίζεται στην πλατφόρμα LEAP 3.0 που έχει εξελίξει in-house η Leapmotor και συνοδεύεται από τεχνολογία αιχμής στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα. Μαζί με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τον πολυτελή εξοπλισμό, το C10 προσφέρει premium οδηγική εμπειρία για την κατηγορία. Το μοντέλο έχει κατακτήσει το “2023 International CMF Design Award” καθώς και χρυσό βραβείο τόσο από τα “2024 French Design Awards” όσο και από τα “US MUSE Design Awards”. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση των μοντέλων της Leapmotor στο ελληνικό κοινό θα γίνει στο σαλόνι αυτοκινήτου «Auto Athina 2024» στις αρχές Οκτωβρίου. Από τότε και μετά, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν τα αυτοκίνητα από κοντά και να μαθαίνουν όλες τις λεπτομέρειες για αυτά στο επίσημο δίκτυο της Leapmotor στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Ηλεκτρικό Renault R17!