• AUTO

    Υβριδικά Opel!


    Εξηλεκτρισμένα, έξυπνα, εύκολα στη χρήση: τα μοντέλα της Opel με υβριδικό σύστημα κίνησης 48V και λειτουργία ανάκτησης ενέργειας.

    Η Opel, συνεπής στη δέσμευσή της να προσφέρει φιλικές προς το περιβάλλον, καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις κινητικότητας, εμπλουτίζει την προϊοντική γκάμα της με τις υβριδικές εκδόσεις των Opel Corsa και Opel Mokka SUV. Η προηγμένη τεχνολογία είναι εύκολη στη χρήση και προσφέρει μια ‘ηλεκτρική’ οδηγική εμπειρία, χωρίς το άγχος της αυτονομίας και της φόρτισης. Το 48V υβριδικό σύστημα της Opel διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, που φορτίζεται αυτόματα υπό συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησης, καθώς και νέους υπερτροφοδοτούμενους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.2 lt, απόδοσης 74 kW/100 hp και 100 kW/136 hp, που έχουν εξελιχθεί ειδικά για τις υβριδικές εκδόσεις. Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα νέο, ηλεκτροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW/28 hp.

    Opel Mokka GS Line

    Η υβριδική τεχνολογία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, ιδίως για αυτούς που κινούνται συνήθως σε αστικό περιβάλλον. Ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα ιδιαίτερα κατά την επιτάχυνση και κατά την εκκίνηση από στάση. Συμβάλλει επίσης στη ροπή, ιδίως στις χαμηλές στροφές του κινητήρα, γεγονός που ωφελεί τη δυναμική οδήγηση και τη μείωση των εκπομπών CO2. Σε χαμηλές ταχύτητες, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση για έως και ένα χιλιόμετρο ή έως και το 50% του συνολικού χρόνου οδήγησης εντός πόλης, χάρη στη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας.

    Κατά την επιβράδυνση, ο βενζινοκινητήρας σταματά και ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια για την επαναφόρτιση της μπαταρίας 48V του υβριδικού συστήματος. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο, ώστε να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή απόδοση ανά πάσα στιγμή με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του, ο οδηγός του μπορεί επίσης να επιλέξει μεταξύ των τριών λειτουργιών οδήγησης: Eco, Normal και Sport. Οι τιμές για το Opel Corsa ξεκινούν από €17.900 (με προωθητικό πρόγραμμα) για την έκδοση Edition Pack 1.2lt 75hp με μηχανικό κιβώτιο 6-σχέσεων, ενώ για το Opel Mokka οι τιμές ξεκινούν από €22.900 για την έκδοση Edition 1.2lt 100hp με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισπανία: Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε ο Σάντσεθ στη δίκη της συζύγου του

    Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης

    F1: Απογοητευμένος ο Λεκλέρκ!



    ΣΧΟΛΙΑ