Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Ιδού το νέο Subaru Forester 6ης γενιάς!

Ακαμψία ενισχυμένη 10%, βελτιωμένο υβριδικό σύστημα, μόνιμη τετρακίνηση, απόσταση από το έδαφος 220 mm, νέο X-MODE.

Ο δασοφύλακας (Forester) είναι το πιο καλοπουλημένο SUV της Subaru. Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1997 έχει καταγράψει πάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Σήμερα, είναι το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο Subaru στην Ευρώπη.

Το Forester 6ης γενιάς παρέχει αυξημένη ασφάλεια και δυνατότητες εντός και εκτός δρόμου. Συνδυάζει την πάντα ενεργή συμμετρική τετρακίνηση της Subaru με μια νέα έκδοση του ήπια υβριδικού συστήματος e-Boxer.

Επιπλέον της απόστασης από το έδαφος των 220 mm είναι εξοπλισμένο με μια βελτιωμένη έκδοση του συστήματος X-MODE, υποβοηθώντας τον κινητήρα τόσο σε κίνηση προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω.

Τα αναβαθμισμένα καθίσματα αποτρέπουν τη μικροταλάντωση του κεφαλιού, μειώνουν τον πόνο της πλάτης και του αυχένα καθώς και τη ναυτία του δρόμου.

Η καμπίνα έχει καλύτερη ηχομόνωση, με λιγότερο θόρυβο από το δρόμο και τον κινητήρα.

Ο χώρος του πορτ-μπαγκάζ είναι επαρκής για τέσσερις μεγάλες βαλίτσες.

Βασισμένο στη φιλοσοφία της Subaru All-Around-Safety, το νέο Forester είναι εξοπλισμένο με νέες προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας.

Η αναβαθμισμένη τεχνολογία EyeSight Driver Assist διαθέτει επιπλέον μία ευρυγώνια κάμερα, μπροστινό ραντάρ και ηλεκτρικό ενισχυτή φρένων και προσφέρει 15 λειτουργίες (συμπεριλαμβανομένων 5 νέων).

Χάρη στα χαρακτηριστικά της, η νέα σχεδίαση παρέχει ακόμα καλύτερα επίπεδα ορατότητας που μειώνουν τα τυφλά σημεία.

Η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου έχει αυξηθεί κατά 10% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Emergency Driving Stop System (για πρώτη φορά σε Subaru) που μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων εάν ο οδηγός δεν μπορεί πλέον να χειριστεί το όχημα, π.χ. λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης.

▪ Οι λειτουργίες Front Warning Assist και Front Cross Traffic Braking βοηθούν στην αποφυγή συγκρούσεων σε διασταυρώσεις.

▪ Το Traffic Sign Recognition αναγνωρίζει τα σήματα ορίου ταχύτητας

▪ Η νέα οθόνη πολλαπλών προβολών συνδυάζει εικόνες από τέσσερις κάμερες για να εμφανίσει μια τρισδιάστατη κάτοψη.

▪  Η ορατότητα προς τα εμπρός είναι καλύτερη χαμηλώνοντας το αριστερό και το δεξί άκρο του καπό.

▪ Οι νέοι σφαιρικοί καθρέφτες μειώνουν το μέγεθος των μη ορατών περιοχών κατά τον έλεγχο για εμπόδια ή οχήματα που ταξιδεύουν σε παρακείμενες λωρίδες.

▪  Τα νέα LED φώτα SRH ενισχύουν την ορατότητα προς τα εμπρός τη νύχτα φωτίζοντας το μπροστινό μέρος του οχήματος όταν στρίβετε αριστερά ή δεξιά, γεγονός που συμβάλλει στον έγκαιρο εντοπισμό εμποδίων.

▪  Η ορατότητα προς τα πίσω έχει βελτιστοποιηθεί με τη μείωση του ύψους της επένδυσης του πίσω παραθύρου κατά 40 mm.

Το νέο  Forester διατίθεται συνολικά σε 11 χρώματα, εκ των οποίων τα 2 είναι νέα και σε ζάντες 18 και 19 ιντσών.  Το όχημα διαθέτει ένα ευρύχωρο εσωτερικό τόσο εμπρός όσο και πίσω με άφθονο χώρο για το κεφάλι και τα πόδια. Το νέο Forester παρέχει εξαιρετικά επίπεδα ποιότητας κύλισης, ησυχίας και άνεσης.

Διαθέτει νέα μπροστινά καθίσματα που αποτρέπουν την ταλάντωση του κεφαλιού σχεδιασμένα να μειώνουν τον πόνο στην πλάτη και τον αυχένα σε μακρινά ταξίδια.

Το ξανασχεδιασμένο προσκέφαλο και η περιοχή των ώμων των μπροστινών καθισμάτων παρέχουν καλύτερη ορατότητα και πρόσβαση στα πίσω καθίσματα.

Είναι εξοπλισμένο με ένα καινούργιο σύστημα ψυχαγωγίας 11,6 ιντσών 1920×1080 Full HD που προσφέρει καλύτερη λειτουργικότητα των χαρακτηριστικών και των διακοπτών, ενώ εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και φυσικοί διακόπτες σε επιλεγμένες λειτουργίες για ελαχιστοποίηση της απόσπασης προσοχής του οδηγού κατά την οδήγηση.

Διαθέτει βελτιωμένη συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων Apple CarPlay και Android AutoTM , μαζί με βελτιωμένη πλοήγηση.

Ο χώρος αποσκευών είναι στα 508 lt ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα φτάνει στα 1720 lt. Διαθέτει επιπλέον άγκιστρα και σημεία στερέωσης δίνοντας περισσότερες λύσεις και καλύτερη άνεση.

Για μεγαλύτερη ευκολία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, ένας γρήγορος ασύρματος φορτιστής 10 W είναι πλέον διαθέσιμος στην κεντρική κονσόλα ενώ ακροδέκτες Type-C και Type-A διατίθενται για τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα. Το νέο Forester έχει ελκτική ικανότητα 1870 kg (750 kg χωρίς φρένα).

Μπορείτε να δείτε από κοντά το νέο Forester όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Subaru στην Auto Athina  στο Metropolitan Expo, καθημερινά από 14:00 έως 22:00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή ως την Κυριακή 13/10.

 

Διαβάστε επίσης:

Οδηγούμε το Subaru Crosstrek

Η αξία του διαχρονικού!

Ιδού το ανανεωμένο Subaru Forester e-Boxer!