• AUTO

    Ιδού το νέο Skoda Elroq!


    Αμιγώς ηλεκτρικό, στην κατηγορία των Β SUV με ευρύχωρο εσωτερικό και τιμές από 25χ. ευρώ με την κρατική επιδότηση.

    Το ολοκαίνουργιο Skoda Elroq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης μάρκας στη δημοφιλή κατηγορία των B SUV. Το Elroq προσφέρει μια ευρεία γκάμα ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών, με μέγιστη αυτονομία 560km. χιλιομέτρων. Διατίθεται με τρία μεγέθη μπαταριών από 55 kWh έως 82 kWh, ως πισωκίνητο ή τετρακίνητο και με ισχύ από 125KW(170PS) έως 210KW (286PS).

    Το Elroq 50 με κίνηση στους πίσω τροχούς, με μεικτή χωρητικότητα μπαταρίας 55 kWh (52 kWh καθαρά), είναι το βασικό μοντέλο, που προσφέρει αυτονομία 370 km. Τοποθετημένος στον πίσω άξονα, ο ηλεκτροκινητήρας του αναπτύσσει μέγιστη ισχύ 125KW και μέγιστη ροπή 310 Nm. Το Elroq 60 διαθέτει επίσης κίνηση στους πίσω τροχούς, έχει χωρητικότητα μπαταρίας 63 kWh (59 kWh καθαρή) και προσφέρει αυτονομία 400 km, ενώ ο κινητήρας του αποδίδει 150ΚW(204PS) και 310 Nm ροπής. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα 160 km/h. Oι δύο πιο ισχυρές εκδόσεις Elroq διαθέτουν τη μεγαλύτερη μπαταρία, με χωρητικότητα 82 kWh (καθαρά 77 kWh).

    Στο Elroq 85, συνδυάζεται με έναν κινητήρα 210KW (286PS) που αποδίδει μέγιστη ροπή 545 Nm στους πίσω τροχούς. Το Elroq 85x διαθέτει έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, επιτρέποντας στάνταρ τετρακίνηση. Οι δύο εκδόσεις επιτυγχάνουν τελική ταχύτητα 180 km/h. Το Elroq 85 διαθέτει αυτονομία 560Km στον κύκλο WLTP. Mε ρυθμό φόρτισης έως και 175 kW ανά ώρα σε σταθμούς ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία των 82 kWh του Elroq 85x & του πισωκίνητου Elroq 85επαναφορτίζεται από 10 έως 80% σε 28 λεπτά.

    Οι μικρότερες μπαταρίες των πισωκίνητων Elroq 50 και Elroq 60 μπορούν να φορτιστούν με τον ίδιο ρυθμό, σε 25 λεπτά ή λιγότερο όντας μικρότερης χωρητικότητας. Η αυξημένη ενεργειακή απόδοση και η ταχύτητα φόρτισης, καθώς και η βελτιστοποιημένη λειτουργία προθέρμανσης ανεβάζουν την εμπειρία του πελάτη σε ένα νέο επίπεδο.

    Το Skoda Elroq έχει μήκος 4.488 mm, πλάτος 1.884 mm και ύψος 1.625 mm. Το μεταξόνιό του είναι 2.765 mm και το απόβαρό του 1.949kg. Διατίθενται εννέα χρώματα για το εξωτερικό του. Ένα από τα τρία απλά χρώματα είναι το Timiano Green, που κάνει το ντεμπούτο του στη Skoda και θα είναι αποκλειστικό για το Skoda Elroq. Το εξωτερικό του Elroq έχει καθαρές γραμμές: Το γυαλιστερό μαύρο Tech-Deck Face αντικαθιστά την τυπική μάσκα της Skoda, ενώ εξακολουθεί να είναι στο αναγνωρίσιμο πλαίσιο της μάρκας. Το νέο μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται επίσης από έναν στιβαρό προφυλακτήρα που ενσωματώνει ένα ένθετο από σκούρο χρώμιο, ενώ το οπτικό σήμα κατατεθέν των προβολέων σε διάταξη «τεσσάρων ματιών» για τα SUV της Skoda έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Το Elroq είναι επίσης το πρώτο μοντέλο που διαθέτει τα γράμματα Skoda αντί για το παραδοσιακό σήμα στο καπό και στο τιμόνι. Το Elroq διαθέτει ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26. Η τελική ταχύτητα για λόγους ασφάλειας και αποδοτικότητας περιορίζεται στα 160 – 180 km/h.

    Το Elroq παρέχει γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους. Αυτό περιλαμβάνει πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα 470lt (έως 1.580lt με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα). Η οθόνη infotainment 13 ιντσών είναι στάνταρ. Υπάρχουν επίσης έξυπνες θήκες που προσφέρουν χωρητικότητα 48lt και ένα δίχτυ αποθήκευσης για το καλώδιο φόρτισης κάτω από την εταζέρα για τα μικροδέματα. Oι προβολείς διαθέτουν λεπτές γραμμές, μινιμαλιστικό σχεδιασμό και χρησιμοποιούν αποκλειστικά τεχνολογία LED. Ενώ τα στενά επάνω τμήματα των προβολέων χρησιμεύουν ως φώτα ημέρας, φώτα θέσης και φλας, οι μεγαλύτερες κάτω μονάδες παρέχουν τις λειτουργίες μεσαίας και μεγάλης σκάλας. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι το Light Band, ένα νέο φωτεινό τμήμα που συνδέει οπτικά τους προβολείς. Αυτό το Light Band θα διατίθεται αρχικά αποκλειστικά στην έκδοση First Edition.

    Οι προβολείς του Elroq διατίθενται σε δύο εκδόσεις: η στάνταρ έκδοση έχει μία συνεχόμενη μονάδα με φως ημέρας και φλας στο επάνω μέρος και μια κοινόχρηστη μονάδα LED για τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα στο κάτω μέρος. Στους κορυφαίους προβολείς LED Matrix, τέσσερις μεμονωμένες ορθογώνιες μονάδες LED σχηματίζουν τη λωρίδα φώτων ημέρας στην επάνω μονάδα φωτισμού. Δύο εντυπωσιακά μπλοκ LED χρησιμοποιούνται στην κάτω μονάδα. Διαθέτουν τεχνολογία matrix με 36 μεμονωμένα τμήματα φωτός, προστατεύοντας επιλεκτικά – εφαρμόζοντας σκίαση – τους χρήστες του δρόμου που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα όταν είναι ενεργοποιημένη η μεγάλη σκάλα. Επιπλέον, οι προβολείς LED Matrix προσφέρουν πέντε προσαρμοζόμενες λειτουργίες φωτός: City mode, Country mode, Highway mode, All-weather light mode και Tourist mode για χώρες που οδηγούν στην άλλη πλευρά του δρόμου. Τα πίσω φώτα συμμορφώνονται επίσης με τη σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid, με λεπτές γραμμές και μινιμαλιστική 2D εμφάνιση. Ακόμη και η βασική έκδοση χρησιμοποιεί 100% τεχνολογία LED.


    Το ολοκαίνουργιο Skoda Elroq προσφέρει στους επιβάτες υψηλό επίπεδο παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Διατίθεται με έως και εννέα αερόσακους και υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Με το Intelligent Park Assist, οι ιδιοκτήτες μπορούν ακόμη και να ελέγχουν τους ελιγμούς στάθμευσης ευρισκόμενοι έξω από το όχημα. Έως και εννέα αερόσακοι προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, αερόσακοι κεφαλής, μπροστινοί πλευρικοί αερόσακοι και κεντρικός αερόσακος μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων είναι στάνταρ. Οι πίσω πλευρικοί αερόσακοι διατίθενται προαιρετικά.


    H Skoda γιορτάζει την άφιξη του Skoda Elroq και το ορόσημο του λανσαρίσματός του, με μια ειδική έκδοση, την First Edition. Η περιορισμένης παραγωγής έκδοση περιλαμβάνει λεπτομέρειες που δεσμεύονται αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση κατά το λανσάρισμα. Το Skoda Elroq First Edition διαθέτει τον κινητήρα του Elroq 85 με 286PS και κίνηση στους πίσω τροχούς. Αρχικά, το Skoda Elroq First Edition θα είναι η μόνη έκδοση του Elroq που το μπροστινό μέρος διαθέτει το νέο Light Band. Το νέο μοντέλο Skoda Elroq, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στις εκδόσεις 50, 60, 85 καθώς και για την ειδική έκδοση “First Edition”, με την αρχική έκδοση Elroq 50 να ξεκινάει από 34.500€.

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    Επιβάλλεται αναβάθμιση των μαρινών – Υπάρχουν αρκετές που υπολειτουργούν ή δεν έχουν άδεια λειτουργίας

    Π. Παναγιωτίδης (Grivalia Development): Αν δεν λυθεί το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων θα χαθεί το momentum

    Euroxx: Πέρασε νέο πακέτο 500.000 μετοχών – Ποιος πούλησε



    ΣΧΟΛΙΑ