Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Ιδού το ανανεωμένο Honda HR-V!

Η σχεδιαστική ανανέωση στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό διαμορφώνει μία πιο απέριττη εμφάνιση.

Η Honda ανανέωσε το δημοφιλές HR-V e:HEV με ένα στοχευμένο λίφτινγκ σε όλες τις εκδόσεις, που περιλαμβάνει αλλαγές στον εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό, ανανεωμένη παλέτα χρωμάτων και βελτιωμένη οδηγική αίσθηση μέσω της αναβάθμισης του υβριδικού συστήματος – ενώ προσέθεσε και μια νέα ειδική έκδοση εξοπλισμού. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε μία μετεξέλιξη του σημερινού best-seller της Honda στην Ευρώπη που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών, συνεχίζοντας να προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός μικρομεσαίου, υβριδικού SUV.

Το υβριδικό σύστημα του HRV αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που συνεργάζονται με έναν βενζινοκινητήρα 1.5L dohc i-vtec που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα καινοτόμο κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης συνδεδεμένα με μία ευφυή μονάδα ελέγχου ισχύος. Με αυτή τη διάταξη, το HR-V αποδίδει συνολική ισχύ 131PS (96kW) και μέγιστη ροπή 253Nm, ενώ η επιτάχυνση 0 – 100km/h επιτυγχάνεται σε 10,6 δευτερόλεπτα.Το αποτέλεσμα είναι μια ομαλή και άνετη εμπειρία οδήγησης τόσο σε αστικές διαδρομές όσο και σε υψηλές ταχύτητες, στον αυτοκινητόδρομο, με εκπομπές CO2 122 g/km (WLTP) και κατανάλωση καυσίμου 5,4L /100km (WLTP).

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν έναν πιο διακριτό μπροστινό προφυλακτήρα και ανανεωμένη μάσκα με νέο άνω διακοσμητικό σε crystal black και σκουρόχρωμα εσωτερικά στοιχεία προβολέων που πετυχαίνουν μεγαλύτερη σχεδιαστική σαφήνεια.

Ο σμιλεμένος μπροστινός προφυλακτήρας διαθέτει πιο τονισμένες χαρακτηριστικές γραμμές, οι οποίες συμπληρώνονται από τα ανανεωμένα κάτω διακοσμητικά βαμμένα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Αυτές οι αλλαγές χαμηλώνουν οπτικά το HR-V προσδίδοντάς του μια πιο στοχευμένη και premium εμφάνιση. Οι νέοι προβολείς με ανανεωμένα εσωτερικά στοιχεία προσφέρουν μία πιο χαρακτηριστική υπογραφή DRL με σκουρότερο φινίρισμα. Από τις εκδόσεις Advance και πάνω διατίθεται επίσης η τεχνολογία adaptive driving beam (ADB). Πίσω, μία φωτεινή μπάρα LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος προσφέρει ανανεωμένη εσωτερική σχεδίαση με τη νέα παλέτα εξωτερικών χρωμάτων να αναδεικνύει τη συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Η γκάμα εμπλουτίζεται με τρεις νέες επιλογές: Sage Green, Seabed Blue και UrbanGrey.

Στο εσωτερικό, το χαμηλότερο τμήμα του κεντρικού ταμπλό και η κεντρική κονσόλα έχουν επανασχεδιαστεί, με κριτήριο την ευκολότερη πρόσβαση στη βάση ασύρματης φόρτισης τόσο από τον οδηγό όσο και από τον συνοδηγό. Η κεντρική κονσόλα, σε φινίρισμα high-gloss piano black, είναι πλέον πιο επίπεδη και εργονομικά βελτιωμένη. Άλλα μέτρα αναβάθμισης της εμπειρίας του ταξιδιού, σε συνδυασμό με την αυξημένη ηχομόνωση ανεβάζουν την άνεση στο εσωτερικό του HR-V σε άλλο επίπεδο. Επιπλέον, η νέα έκδοση Advance Style Plus διαθέτει γυάλινη οροφή, ενώ μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στην καμπίνα τις πιο ζεστές ημέρες προσφέρουν τα φιμέ κρύσταλλα που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Έξυπνη διάταξη χώρων σε συνδυασμό με αναβαθμισμένη υβριδική απόδοση

Το νέο Honda HR-V διατηρεί την κορυφαία ευελιξία στο εσωτερικό του η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν των προηγούμενων γενεών. Το κλειδί για τη μεγιστοποίηση του χώρου της καμπίνας είναι η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ καυσίμου στο κέντρο του πλαισίου, κάτω από τα μπροστινά καθίσματα. Αυτό επιτρέπει στο μοντέλο να χρησιμοποιεί τα εξαιρετικά ευέλικτα πίσω καθίσματα Magic Seats με τις δύο διαθέσιμες διατάξεις τους – πλήρης αναδίπλωση με επίπεδο πάτωμα (fold-flat) ή μερική αναδίπλωση στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων (flip-up) – ανάλογα με τις ανάγκες μεταφοράς. Το νέο HR-V συνεχίζει να προσφέρει μια μοναδική οδηγική εμπειρία, συνδυάζοντας εξαιρετική απόδοση και οικονομία με το αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV της Honda, που περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες. Το εξελιγμένο σύστημα Linear Shift Control βελτιώνει την αίσθηση κατά την επιτάχυνση, προσφέρει αμεσότερη απόκριση στις εντολές του οδηγού και καλύτερο έλεγχο θορύβων και κραδασμών.

Το HR-Ve:HEV συνεχίζει να παρέχει μερικά από τα πιο ολοκληρωμένα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και βοηθήματα οδήγησης στην κατηγορία του, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός συστήματος κάμερας Multi View Camera Systyem, το οποίο ενεργοποιείται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής και εμφανίζει μια πλήρη άποψη 3600 του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος, με δυνατότητα επιλογής πλευρικής ή πανοραμικής προβολής. Χρησιμοποιώντας μία ευρυγώνια κάμερα υψηλής ευκρίνειας, ο οδηγός έχει πλήρη εικόνα του περιβάλλοντος χώρου του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης πεζοδρομίων χωρίς κράσπεδα ή διαγραμμίσεις, ενώ τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας έχουν αναθεωρηθεί με σκοπό τον περιορισμό της παρέμβασής τους στην καθημερινή οδήγηση.

Η λειτουργία Traffic Jam Assist, η οποία έχει πλέον αναβαθμιστεί ώστε να διαθέτει υποστήριξη διεύθυνσης από 0 km/h, μειώνει την κόπωση του οδηγού στην κυκλοφορία και αυξάνει την ήδη εντυπωσιακή προστασία από συγκρούσεις.

Οι τιμές του HRV ξεκινούν από τις 35.300 ευρώ για την έκδοση Elegance και φτάνουν τις 43.500 για την έκδοση Advance.

Διαβάστε επίσης:

Στην Κέρκυρα με το υβριδικό Honda CR-V!

Honda Civic Type R: Με όνομα βαρύ και ιστορία!

Honda: Η τεχνολογία e:HEV του HR-V προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό αποδοτικής λειτουργίας και δυναμικών επιδόσεων