Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Ιδού η RB17 των €7,4 εκατ. του Νιούι!

Red Bull Racing 2024 RB17 Hypercar

Αποκαλυπτήρια για το hypercar της Red Bull την RB17 στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Racing Κρίστιαν Χόρνερ, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Άντριαν Νιούι και ο επικεφαλής μηχανολογίας της Red Bull Advanced Technologies, Ρομπ Γκρέι παρουσίασαν το hypercar της εταιρείας.

Σχεδιασμένο από τον Άντριαν Νιούι και την Red Bull Advanced Technologies, η RB17 αξιοποιεί τα 20 χρόνια εμπειρίας στη Formula 1 που οδήγησαν την Red Bull Racing στην κατάκτηση έξι πρωταθλημάτων κατασκευαστών.

Η RB17 είναι διθέσια διαθέτει μονόκοκ σασί από ανθρακονήματα, φέρει ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα V10 τοποθετημένο στο κέντρο, ενισχυμένης κατασκευής, ο οποίος περιστρέφεται έως τις 15.000 σ.α.λ.

Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου ταχυτήτων από ανθρακονήματα. Με βάρος κάτω των 900kg και ιπποδύναμη που ξεπερνά τα 1.200PS, το RB17 προσφέρει χρόνους γύρου και τελικές ταχύτητες άνω των 350 χλμ/ώρα ισάξια με της Formula 1, ενώ παράλληλα παραμένει φιλικό προς τον ιδιοκτήτη και εύκολο στη λειτουργία.

Από την ανάπτυξη του αρχικού concept μέχρι την παράδοση της RB17 στους πελάτες, η Red Bull Advanced Technologies είναι υπεύθυνη για ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής του Hypercar, το οποίο θα παραχθεί μόνο σε 50 αντίτυπα.

Κάθε πελάτης της RB17 καλωσορίζεται στην οικογένεια Red Bull με ολοκληρωμένη εμπειρία, με οδήγηση σε μερικές από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο.

Η μοναδική αυτή εμπειρία περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση οδηγού και προσαρμογή του αυτοκινήτου στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του κάθε οδηγού.

Κάθε RB17 θα είναι μοναδική, καθώς οι πελάτες θα μπορούν να καθορίσουν τα πάντα, από το εξωτερικό χρώμα βαφής έως τα υλικά του εσωτερικού και μια σειρά από μικρότερες λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε την RB17 στο Goodwood Festival of Speed, ένα έργο που είναι από τα πιο αυθεντικά και συναρπαστικά που έχει αναλάβει η Red Bull Advanced Technologies μέχρι σήμερα. Με 20 χρόνια εμπειρίας χάρη στην πλούσια κληρονομιά μας από τον κόσμο της F1 και ως οργανισμός με επίκεντρο τις επιδόσεις, ήταν απολύτως λογικό για εμάς να σχεδιάσουμε το δικό μας hypercar εξ αρχής. Συνδυάζοντας τεχνική καινοτομία, επιτεύγματα και συναισθηματική γοητεία, η RB17 είναι ένα ορόσημο. Είμαι πολύ περήφανος και χαίρομαι πολύ που τη βλέπω να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της. Αναμένουμε η RB17 να γίνει ένα μελλοντικό κλασικό.

O δημιουργός της RB17, Άντριαν Νιούι σχολίασε: «Είχα σκεφτεί εδώ και πολλά χρόνια την ιδέα να αναλάβω την πρόκληση να σχεδιάσω το δικό μας hypercar, από την ιδέα μέχρι την παράδοση, και ήταν ένα υπέροχο project και ταξίδι. Το να έρθει επιτέλους η μέρα που θα αποκαλύψουμε την RB17 και θα δούμε τη γέννησή της, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Το Hypercar RB17 αγκαλιάζει όλα όσα πρεσβεύουμε: αναμφισβήτητη δύναμη, ταχύτητα και ομορφιά. Έχει μεγάλη προσαρμοστικότητα στις δυνατότητές του και φροντίσαμε να το σχεδιάσουμε ως διθέσιο ώστε η συγκίνηση της οδήγησης σε ταχύτητες F1 να μπορεί να μοιραστεί με έναν φίλο ή σύντροφο».

Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Red Bull Advanced Technologies, Ρομπ Γκρέι δήλωσε: «Η RB17 είναι ένα εκπληκτικό project στο οποίο είχαμε το προνόμιο να εργαστούμε. Μέσω αυτού η Red Bull Advanced Technologies έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις μηχανικές, σχεδιαστικές και τεχνικές της, δυνατότητες και λύσεις. Ανυπομονούμε να δούμε τα αυτοκίνητα να στα χέρια των ιδιοκτητών τους, να οδηγούνται στο όριο στις πίστες ανά τον κόσμο».

 

Τέλος όσον αφορά στους πελάτες που θα επενδύσουν ο καθένας κοντά 7.5 εκ. ευρώ για να πάρουν την RB17 η προσέγγιση της RBR δεν είναι να υπάρξει κέρδος από την πώληση αλλά αν είναι δυνατόν να μην υπάρξει μεγάλη χασούρα για την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

125 χρόνια FIAT!

H Pirelli στο Goodwood!

Αγορά αυτοκινήτου: Άνοδος 10,9% το εξάμηνο!