Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Η Toyota επιστρέφει στη Formula 1!

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο με την κορυφαία υβριδική τεχνολογία ανακοίνωσε συνεργασία με την Haas F1 Team.

Για πρώτη φορά από το 2009 η Toyota επιστρέφει στη F1 ως συνεργάτης της Haas. Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Αμερικάνικου GP. Η αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και η Ηaas είναι αμερικάνικη ομάδα. Ο Ιαπωνικός κατασκευαστής αυτοκινήτων τη δεκαετία του 2000 πέρασε οκτώ σεζόν στη Formula 1 ως κατασκευαστής σασί και κινητήρων χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τα ιαπωνικά μονοθέσια βρέθηκαν 13 φορές στο βάθρο και η Toyota πήρε μια φορά την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

 

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για συνεργασία της Haas με την Toyota Gazoo Racing για έρευνα και εξέλιξη ενώ προς το παρόν η Haas θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές Ferrari. Η TGR θα παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και κατασκευής στην Haas, ενώ η Haas θα προσφέρει τεχνική εμπειρία και εμπορικά οφέλη σε αντάλλαγμα. Ο στόχος είναι η Haas να βελτιώσει την ανάπτυξή της και την ανταγωνιστική της θέση στο άθλημα, με την Toyota να αναπτύσσει τη δική της γνώση και δεξιότητες μέσω της F1. Η συμφωνία ανακοινώθηκε στην πίστα της Toyota το Fuji International Speedway και τα σήματα της Toyota Gazoo Racing θα βρίσκονται στα μονοθέσια των Nico Hulkenberg και Kevin Magnussen της Haas από το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Ώστιν στο GP HΠΑ (απευθείας ΑΝΤ1+ στις 22:00).

 

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Haas Ayao Komatsu τόνισε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που η MoneyGram Haas F1 Team και η Toyota Gazoo Racing θα συνεργαστούν. Να έχεις τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας να σε υποστηρίζει και να συνεργάζεται με τον οργανισμό σου, έχει προφανή οφέλη και για τις δύο πλευρές. Η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τους πόρους και τη βάση γνώσεων που διαθέτει η Toyota Gazoo Racing, ενώ ωφελούμαστε από τις τεχνικές και κατασκευαστικές τους διαδικασίες, θα είναι καθοριστική για την ανάπτυξή μας και την σαφή επιθυμία μας να αυξήσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά μας στη Formula 1».

 

Ο Πρόεδρος της Gazoo Racing Company Tomoya Takahashi πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η MoneyGram Haas F1 Team και η Toyota Gazoo Racing έχουν συνάψει μια συμφωνία για τεχνική συνεργασία στην ανάπτυξη των μονοθεσίων της Haas. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον κ. Gene Haas, τον κ. Ayao Komatsu, τον κ. Stefano Domenicali (CEO – Formula 1), τον κ. Fred Vasseur (Team Principal – Scuderia Ferrari) και όλους τους συνεργάτες της ομάδας για την κατανόηση».

Η Haas είναι αυτή τη στιγμή έβδομη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μόλις τρεις βαθμούς

 

Διαβάστε επίσης:

Μια F1 στη Σκανδιναβία!

Στη Haas ο Οκόν!

F1 Μονακό: Βασιλιάς ο Λεκλέρκ!