• AUTO

    Η πολυτελής μάρκα που προτιμούν οι Έλληνες!


    Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε η BMW το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην πολυτελή κατηγορία αυτοκινήτων.

    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσίευσε ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) ο Όμιλος κατέγραψε 4.027 συνολικές ταξινομήσεις μοντέλων BMW / BMW i και Μini διατηρώντας την κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς με άνοδο +1,4% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Το μερίδιο του BMW Group στην πολυτελή κατηγορία για το πρώτο εξάμηνο του 2024 ανήλθε στο εντυπωσιακό 40,9%, (5,2% στο σύνολο της αγοράς) με 3.160 ταξινομήσεις μοντέλων BMW / BMW i και 867 ταξινομήσεις αυτοκινήτων Μini.

    Η BMW κατέκτησε την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, στην πολυτελή κατηγορία, με τις BMW X1/iX1 να σημειώνουν 1.416 συνολικές ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο και να διατηρούν τον τίτλο του Best-Seller στην κατηγορία των πολυτελών SAV μοντέλων. Η δεύτερη γενιά της X2 που λανσαρίστηκε τον Μάρτιο και προσφέρεται πλέον και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, σημείωσε 278 συνολικές ταξινομήσεις ενισχύοντας της πωλήσεις BMW στην κατηγορία των πολυτελών Sports Activity Coupe (SAC).

     

    Άνοδο κατά 2,5% παρουσίασε η κατηγορία των μοντέλων BMW X τους πρώτους έξι μήνες του έτους με τα μοντέλα BMW X1, iX1, X2, X3, iX3, X4, X5, X6, X7, ΧΜ και iX να καταγράφουν 1.912 συνολικές ταξινομήσεις και να αποτελούν το 60% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας. Στην premium compact κατηγορία, ισχυρή δυναμική συνέχισε να παρουσιάζει η BMW Σειρά 1 με 976 ταξινομήσεις, λίγους μήνες πριν την έλευση του νέου μοντέλου. Η νέα BMW Σειρά 1, η οποία αναμένεται το φθινόπωρο, με ακόμα πιο δυναμική σχεδίαση, πλήρως ανανεωμένη γκάμα συστημάτων κίνησης και εκτενώς βελτιωμένες τεχνολογίες, εισέρχεται στην τέταρτη γενιά της και αναμένεται να ενισχύει περαιτέρω το προφίλ της ως το πιο σπορ και τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο στην κατηγορία.

     

    Η κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων (plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά), συνεχίζει να επιτυγχάνει αξιοσημείωτα αποτελέσματα με 891 συνολικές ταξινομήσεις τους πρώτους έξι μήνες του έτους (αύξηση +36,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023) και 25,4% μερίδιο αγοράς στην πολυτελή κατηγορία. Στα plug-in υβριδικά μοντέλα, ξεχωρίζει η επίδοση της BMW X1 με 546 ταξινομήσεις, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί την καλύτερη πρόταση όχι μόνο στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων αλλά στο σύνολο της αγοράς, ούσα στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, η BMW iX1 και η BMW i4 αποτελούν τα κορυφαία σε ταξινομήσεις μοντέλα της μάρκας, παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση της τάξης του 13%, σε σχέση με τις ταξινομήσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2023. Στο σύνολο, οι ταξινομήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της BMW, καταγράφουν αύξηση 11,4%, σε σχέση με το 2023.

    Αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του BMW Group Hellas είναι η BMW Financial Services, η οποία παρέχει μια ολοκληρωμένη γκάμα προγραμμάτων και εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με τη δανειακή χρηματοδότηση, το Leasing και την ασφάλιση, αποτελώντας τον ιδανικό συνεργάτη τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρικούς πελάτες στον σημερινό κόσμο της κινητικότητας.

    Διαβάστε επίσης

    F1 για Όσκαρ!

    H υβριδική τεχνολογία του MG3 Hybrid+!

    F1 Ουγγαρία: Ο Πιάστρι έγραψε ιστορία!



    ΣΧΟΛΙΑ