Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Η DS Automobiles ξαναζωντανεύει το επικό Citroen SM

Η DS Automobiles αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο SM TRIBUTE, το revival του θρυλικού Citroen SM, γιορτάζοντας τα δέκα χρόνια της πρωτοποριακής σχεδίασης της DS (κάτω από την ομπρέλα της Stellantis).

Το SM TRIBUTE έκανε το ντεμπούτο του στην εκδήλωση Chantilly Arts & Elegance, αντανακλώντας τον φόρο τιμής της εταιρείας στο ίδιο της το παρελθόν, ενώ σηματοδοτεί και το όραμά της για το μέλλον.

Σχεδιασμένο από το DS DESIGN STUDIO PARIS, το SM TRIBUTE επαναπροσδιορίζει το εμβληματικό Citroën SM του 1970, το οποίο φημιζόταν για την αεροδυναμική σχεδίαση και την τεχνολογία αιχμής του.

Η επανερμηνεία παραμένει πιστή στο πνεύμα του πρωτοτύπου, ενώ ενσωματώνει μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία. Η κομψή, μυώδης σιλουέτα διαθέτει το κλασικό χρώμα χρυσού του 1971, σε συνδυασμό με μια μοντέρνα εμφάνιση σε δύο τόνους και αεροδυναμικούς τροχούς 22 ιντσών.

Η σχεδίαση διατηρεί το εμβληματικό μακρύ καπό της SM και το σήμα κατατεθέν της σχεδίασης του, ενώ οι σύγχρονες προσθήκες, όπως η τρισδιάστατη οθόνη φωτισμού στο μπροστινό μέρος, συνδυάζουν τη vintage γοητεία με τη φουτουριστική τεχνολογία.

Η παραδοσιακή μάσκα αντικαταστάθηκε από μια ενιαία φωτεινή μπάρα, ενώ οι κλασικοί περιστρεφόμενοι προβολείς που κάποτε λατρέψαμε, έγιναν λεπτές λωρίδες LED.

Στο εσωτερικό, το SM TRIBUTE παρουσιάζει μια νέα έκδοση του ταμπλό της δεκαετίας του 1970, προσφέροντας οθόνη αφής και καθηλωτικά χαρακτηριστικά ήχου και φωτισμού, τετράγωνο τιμόνι με δική του οθόνη και ελάχιστα φυσικά χειριστήρια, διατηρώντας ωστόσο το πνεύμα της πολυτέλειας και της καινοτομίας.

Ο Thierry Metroz, Διευθυντής Σχεδίασης της DS Automobiles, τόνισε τη σημασία της ανάμειξης της κληρονομιάς με την προοπτική σχεδίαση: «Έχουμε σεβαστεί την αρχική σχεδίαση, ενώ την εμπλουτίσαμε με λεπτομέρειες που υπαινίσσονται τα μελλοντικά σχέδια της DS Automobiles».

Διαβάστε επίσης:

Ο Pharrell Williams, τα μαργαριτάρια και οι Τιτάνες

Ο Jonathan Baldock παίζει κρυφτό στο flagship store της Hermès στο Λονδίνο

Ο Jonathan Baldock παίζει κρυφτό στο flagship store της Hermès στο Λονδίνο