• AUTO

    Η BMW διχάζει – και δείχνει να το διασκεδάζει

    BMW X3

    BMW X3


    Η Γερμανίδα παρουσιάζει τη νέα σχεδίαση διαγώνιας γρίλιας στο X3 του 2025 που αναμένεται να διχάσει τους λάτρεις της αυτοκίνησης και να δημιουργήσει… στρατόπεδα.

    Σαν να μην ήταν αρκετά αμφιλεγόμενη η προηγούμενη σχεδίαση της μάσκας, η BMW αποκάλυψε τώρα μια νέα σχεδίαση στο ολοκαίνουργιο 2025 X3.

    Η νέα BMW X3 διαθέτει επανασχεδιασμένη μάσκα, μεγαλύτερη και πλέον πιο όρθια με κάθετα και διαγώνια διατεταγμένες μπάρες. Η γρίλια περιλαμβάνει επιπλέον προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow. Υπάρχει επίσης βελτιωμένος φωτισμός με επικαλυπτόμενες πηγές LED σχήματος L για οδήγηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, πλευρικά φώτα και φλας​—όλα αυτά ισοδυναμούν με έντονες γωνίες και «αέρα σίγουρης παρουσίας», σύμφωνα με τη BMW. Η γρίλια – που εμφανίζεται στο X3 – είναι ξεχωριστή από την επανάληψη της X3 M50 xDrive, η οποία διαθέτει οριζόντιες kidney γρίλιες M.

    Κάτω από το καπό, η BMW X3 προσφέρει μια σειρά κινητήρων. Το plug-in υβριδικό X3 30e xDrive συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει έως και 299 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 50-56 μιλίων. Η X3 M50 xDrive διαθέτει εξακύλινδρο κινητήρα 3.0L με 398 ίππους, ικανό να κάνει 0-62 σε περίπου 4,6 δευτερόλεπτα​.

    Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την κυρτή οθόνη BMW, την Interaction Bar καθώς και ένα εκσυγχρονισμένο πιλοτήριο με τιμόνι με επίπεδη κάτω πλευρά και νέο επιλογέα ταχυτήτων. Το εσωτερικό προσφέρει επίσης εκτεταμένες επιλογές προσαρμογής και αυξημένο χώρο αποσκευών, από 570 σε 1.700 λίτρα. Οι εξωτερικές επιλογές περιλαμβάνουν νέα φινιρίσματα βαφής και διάφορα μεγέθη τροχών που κυμαίνονται από 18 έως 21 ίντσες.

    Η νέα BMW X3 θα λανσαριστεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2024, με διαθεσιμότητα σε λοιπές αγορές από τον Ιανουάριο του 2025​.

    Αλλά είναι σίγουρο πως ως τότε θα διχάσει τους λάτρεις της μάρκας και φανατικούς εραστές των τετρατρόχων και του συντηρητικού σχεδιασμού που απεχθάνονται εθιμοτυπικά τις μεγάλες αλλαγές.

    Διαβάστε επίσης:
    Ουκρανία: Ο δορυφόρος που αποκτήθηκε με crowdfunding χτυπά σκληρά τις ρωσικές δυνάμεις

    «Ιστορίες Ολυμπιονικών»: Κινηματογραφικό αφιέρωμα από το ΠΙΟΠ στην Αθήνα

    Βρετανία-βουλευτικές εκλογές: Δυο οικονομικά έντυπα και μια δεξιά εφημερίδα υποστηρίζουν τους Εργατικούς



    ΣΧΟΛΙΑ