Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Η Alfa Romeo 33 Stradale στο Goodwood Festival of Speed!

Η Alfa Romeo 33 Stradale στο Goodwood Festival of Speed!

Το φημισμένο φεστιβάλ Goodwood Festival of Speed διοργανώνεται από το 1993 στην Αγγλία και πλέον έχει αποκτήσει τεράστιο εκτόπισμα στα διεθνή αυτοκινητικά δρώμενα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι συμμετοχές περιλαμβάνουν από κλασικά αυτοκίνητα έως και μονοθέσια της F1.

Φέτος οι θεατές του είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά -και για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας- την αριστουργηματική 33 Stradale, η οποία θα κατασκευαστεί αυστηρά σε μόνο 33 συλλεκτικές μονάδες. Τη χειροποίητη συναρμολόγηση του αυτοκινήτου έχει αναλάβει η Carrozzeria Touring Superleggera με αυστηρό πλάνο για παραγωγή μόνο 33 μονάδων που έχουν ήδη πουληθεί στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους. Πρόκειται για έναν κατασκευαστή με κορυφαία τεχνογνωσία και ύψιστες προδιαγραφές που εγγυώνται την απόλυτη προσοχή στην λεπτομέρεια. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού κάθε μια 33 Stradale έχει σχεδιαστεί ως ένα μοναδικό έργο τέχνης, χάρη στην απόλυτη ελευθερία εξατομίκευσης που εφαρμόστηκε στην κατασκευή του αυτοκινήτου. Πίσω από αυτή την ελευθερία υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα με την ονομασία “Bottega”, η οποία δημιουργήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για να εμπλέξει δηλαδή τους πελάτες σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, παρέχοντας τη δυνατότητα για απολύτως μοναδικά στοιχεία, ακόμα και για την «υπογραφή» του πλαισίου.


Για να επισημοποιήσει αυτή την παράμετρο, κάθε μια από τις 33 Stradale θα συνοδεύεται από «Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας», έτσι ώστε η μοναδικότητά της να είναι πλήρως κατοχυρωμένη από την ίδια την Alfa Romeo. Είναι κάτι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την υπόσταση ενός αυτοκινήτου με μοναδική εμφάνιση και τεχνολογία, που επιπρόσθετα είναι εμποτισμένο με στοιχεία από την ιστορία της Alfa Romeo και το όραμά της για ένα συναρπαστικό μέλλον. Η 33 Stradale είναι ένα μοναδικό δημιούργημα που χρησιμοποιεί αλουμινένιο πλαίσιο σχήματος “Η” και αμάξωμα από ανθρακονήματα, η ανάρτησή της αποτελείται από διάταξη με διπλά ψαλίδια τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω τροχούς, ενώ για την κίνηση φροντίζουν δύο σύνολα: Το πρώτο είναι ο V6 κινητήρας βενζίνης των 2,9 lt με τα δύο τούρμπο που έχει δεχτεί ειδικές βελτιώσεις ώστε να ξεπερνάει τους 620 PS, ενώ το δεύτερο είναι αμιγώς ηλεκτρικό με ισχύ πάνω από 750 PS.


Παρούσα στο Goodwood Festival of Speed 2024 ήταν και η ολοκαίνουργια Junior. Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο B-SUV της μάρκας που θα την τοποθετήσει στην πιο εμπορική κατηγορία της αγοράς, διαμορφώνοντας παράλληλα την νέα γενιά Alfisti. Στην Ελλάδα η Junior είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελίες με τιμή από €29.900 για την έκδοση με το υβριδικό σύστημα των 136 HP που διαθέτει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο και πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας, άνεσης και τεχνολογίας. Παραγγελίες γίνονται δεκτές και για την ηλεκτρική έκδοση των 156 HP που έχει αυτονομία 410 km, ενώ λίγο αργότερα η γκάμα θα εμπλουτιστεί με την υβριδική τετρακίνητη έκδοση Q4 καθώς και με την κορυφαία Veloce. Η τελευταία είναι αμιγώς ηλεκτρική και αποδίδει 280 HP, ενώ διαθέτει ουσιαστικές μηχανολογικές αναβαθμίσεις που υπογραμμίζουν τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης:

AUTO ATHINA 2024: Η μοναδική έκθεση Αυτοκινήτου στην Ελλάδα – 5 έως13 Οκτωβρίου

Αυτοί είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς – Οι καραμπόλες και οι εκπλήξεις

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης»