• AUTO

    General Motors: Φέρνει στην Ευρώπη την ηλεκτρική Cadillac αξίας 90.000 δολαρίων

    • Bloomberg
    Ένα SUV Cadillac Lyriq σε κατάστημα στη Ζυρίχη. Πηγή General Motors Co

    Ένα SUV Cadillac Lyriq σε κατάστημα στη Ζυρίχη. Πηγή General Motors Co


    Η General Motors επιστρέφει στην Ευρώπη με το σήμα της Cadillac, κάνοντας μια νέα προσπάθεια να εισέλθει ανταγωνιστικά σε μία αγορά από την οποία έχασε χρήματα για δεκαετίες.

    Η εταιρεία δέχεται παραγγελίες για το SUV Cadillac Lyriq με μπαταρία στην Ελβετία, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το πρώτο εξάμηνο του 2024, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

    Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η premium μάρκα σχεδιάζει να φέρει τα ηλεκτρικά της μοντέλα στη Σουηδία, τη Γαλλία και τρεις επιπλέον ευρωπαϊκές χώρες.

    Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει και πάλι βάρος στην Ευρώπη, μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τα ηλεκτρικά οχήματα, την ώρα που ο πληθωρισμός και οι αβέβαιες οικονομικές προοπτικές επιβαρύνουν τις δαπάνες στην περιοχή.

    Η Volkswagen AG περιόρισε την παραγωγή EV στη Γερμανία, επικαλούμενη την επιβράδυνση της ζήτησης. Ταυτόχρονα, οι κινεζικές μάρκες εισέρχονται στην Ευρώπη με μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων, με στόχο να κερδίσουν μερίδιο αγοράς.

    Η GM έχει διατηρήσει πολύ χαμηλό προφίλ στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, εισάγοντας μικρό αριθμό οχημάτων.

    Το 2017, η εταιρεία πούλησε τις μάρκες Opel και Vauxhall στη σημερινή Stellantis NV, μετά από δύο δεκαετίες οδυνηρών απωλειών.

    Αυτονομία 530 χιλιομέτρων

    Το πρώτο νέο μοντέλο της GM για την Ευρώπη είναι το Lyriq, ένα μεσαίου μεγέθους σπορ όχημα που χρησιμοποιεί την μπαταρία Ultium με εκτιμώμενη αυτονομία 530 χιλιομέτρων (329 μίλια) με φόρτιση.

    Με τιμή εκκίνησης περίπου 82.000 ελβετικά φράγκα (89.705 δολάρια), το μοντέλο κοστίζει σχεδόν το ίδιο με τα premium ηλεκτρικά SUV που έχουν λανσάρει εγχώρια brands όπως το iX3 της BMW AG και το Q8 e-tron της Audi.

    Η GM σχεδιάζει να πουλήσει την ηλεκτρική Cadillac απευθείας σε ευρωπαίους καταναλωτές μέσω των ιστοσελίδων και των εμβληματικών καταστημάτων της, συμπεριλαμβανομένου αυτού βρίσκεται στο κέντρο της Ζυρίχης.

    Τα μοντέλα θα κατασκευαστούν σε εργοστάσιο της Cadillac στο Spring Hill του Τενεσί – ένα εργοστάσιο που δεν έχει επηρεαστεί ακόμη από τις απεργίες των συνδικάτων που έχουν κλείσει εργοστάσια της GM σε άλλα μέρη των ΗΠΑ.

    Η Cadillac σχεδιάζει να προσφέρει μια ευρεία γκάμα πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

    Οι παραδόσεις του Lyriq ξεκίνησαν στις ΗΠΑ πέρυσι. Το τρίτο τρίμηνο, η Cadillac πούλησε 3.018 Lyriq ηλεκτρικά οχήματα, υπερδιπλασιάζοντας τις αποστολές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

    Πέρυσι, το Bloomberg ανέφερε ότι η GM σκέφτεται να επιστρέψει στην Ευρώπη πουλώντας εκεί μόνο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα για να αποφύγει τους αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών κινητήρων καύσης της περιοχής.

    Διαβάστε επίσης:

    Κόκκαλης: Μέχρι 800.000 ευρώ τον χρόνο θα παίρνει από το Zara στην Ερμού

    John Furner (Walmart): Το Ozempic οδηγεί τους καταναλωτές σε αγορές λιγότερων τροφίμων

    Με στολές της Prada η επόμενη αποστολή της NASA

    ______________________

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ