Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Φορτηγά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου!

Η Toyota ενώνει τις δυνάμεις της με την Coca-Cola και την Air Liquide στο πλαίσιο ενός προγράμματος δοκιμών.

Σε συνεργασία με την CocaCola και την Air Liquide, η Toyota αναλαμβάνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για ένα νέο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Η Toyota παρείχε ένα φορτηγό υδρογόνου προκειμένου να αποδείξει ότι η ιδέα είναι υλοποιήσιμη και να επιδείξει την αποδοτικότητα και βιωσιμότητα της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου για τα βαρέα οχήματα μεταφορών.

Τα βαρέα φορτηγά που είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα των δραστηριοτήτων logistics για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και να τονώσουν την ανάπτυξη μιας βιώσιμης υποδομής ανεφοδιασμού με υδρογόνο.

Η Toyota ξεκίνησε τη δοκιμή ενός νέου φορτηγού που κινείται με υδρογόνο μαζί με την Coca-Cola στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων εφοδιασμού της εταιρείας αναψυκτικών. Το υδρογονοκίνητο φορτηγό χρησιμοποιεί μονάδες κυψελών καυσίμου της Toyota, οι οποίες συνδυάζουν μόρια υδρογόνου (H₂) και οξυγόνου (O₂) στο νερό, ενώ ταυτόχρονα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ως αποτέλεσμα, μοναδική εκπομπή είναι το νερό. Επιπλέον, ο γρήγορος ανεφοδιασμός εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα χρηστικότητας.

Η Air Liquide, ηγέτης στην παραγωγή και διάθεση υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, συμβάλλει ουσιαστικά στο εν λόγω project.

Η συνεργασία αυτή αναδεικνύει τη σημασία της ταυτόχρονης ανάπτυξης τόσο των οχημάτων όσο και των υποδομών για την προώθηση μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας.

Μέσω αυτών των project για τα φορτηγά υδρογόνου, η Toyota σκοπεύει να υποστηρίξει την προσπάθεια απαλλαγής του τομέα οδικών μεταφορών μεγάλων αποστάσεων από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των ευρωπαϊκών εμπορευματικών μεταφορών με βάση τα διανυθέντα τονοχιλιόμετρα.

Τα πρότυπα χρήσης των επαγγελματικών φορτηγών και οι μεγάλες απαιτήσεις τους σε υδρογόνο τα καθιστούν βασικούς συντελεστές στην ανάπτυξη των βιώσιμων υποδομών υδρογόνου.

Αυτή η συνεργασία καταδεικνύει την συμβολή και συνεργασία της Toyota σε προγράμματα που έχουν στόχο την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και πέραν αυτής.

Ο Thiebault Paquet, αντιπρόεδρος R&D, Toyota Motor Europe: «Για να συμβάλουμε στην επιτάχυνση της επέκτασης της εφαρμογής της τεχνολογίας υδρογόνου στην κοινωνία μας, επεκτείνουμε τη χρήση της Μονάδας Κυψελών Καυσίμου Toyota πέρα από τα επιβατικά αυτοκίνητα σε φορτηγά, λεωφορεία, πούλμαν, τρένα, λέμβους, παράκτια σκάφη και πλοία μικρών αποστάσεων, στατικές γεννήτριες κ.ο.κ.

Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με εταίρους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αντιλήψεις επιδεικνύοντας το κοινό μας όραμα για βιώσιμη κινητικότητα. Οι γνώσεις που θα αποκομίσουμε από αυτές τις αποδείξεις εφικτότητας θα αποτελέσουν κρίσιμα ορόσημα στην πορεία μας προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις logistics δραστηριότητές μας μέχρι το 2040».

Διαβάστε επίσης:

Mini Cooper S έκδοση John Cooper Works!

F1 Βέλγιο: Αντρικό Σπα!

Νέες επιδοτήσεις στα προγράμματα «ΚΗ2», «ΚΗ3» και «Πράσινα Ταξί» για ηλεκτροκίνητα οχήματα