Αναρωτιέμαι πού θα σταματήσει ο Χάμιλτον και κυρίως τι θα τον σταματήσει. Υπάρχουν τρεις πιθανότητες: Ο Φερστάπεν, η ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου της Mercedes, ή ο εαυτός του. Αν έπρεπε να ποντάρω σ’ ένα από τα τρία θα πόνταρα στο τρίτο.
O Βρετανός σημείωσε την επετειακή νίκη στην Ρωσία, το επίτευγμα του αποτελεί ρεκόρ που δύσκολα θα επαναλάβει άλλος οδηγός.
Θυμάμαι σα χτες τον αγώνα του GP2 (σημερινή Formula 2) στην Κωνσταντινούπολη το 2006.
Τότε που ο Χάμιλτον από τελευταίος ανέβηκε 2ος και «συστήθηκε» στον κόσμο της F1. Πήρε τον τίτλο στο GP2 με την ART Grand Prix εκείνη τη χρονιά και ανήλθε στη F1 το 2007.
Πήρε την πρώτη του νίκη στο Μόντρεαλ σε μια πίστα που έβλεπε για πρώτη φορά σημειώνοντας επίσης pole και ταχύτερο γύρο.
Ο πρώτος που ένιωσε στο πετσί του το ταλέντο του Χάμιλτον ήταν ο Αλόνσο που πήγε στη McLaren για να σαρώσει νίκες και πρωτάθλημα και βρέθηκε δίπλα στον πιο ταλαντούχο οδηγό της σύγχρονης εποχής.
Ο Χάμιλτον έφτασε στη F1 από επιλογή του Ρον Ντένις του τότε ισχυρού άντρα της McLaren.
Ο Βρετανός επένδυσε στο ταλέντο του νεαρού συμπατριώτη του, με κεντρικό άξονα τη φιλοσοφία:
«Στη McLaren έχουμε τη δομή να αναδείξουμε πρωταθλητή όποιον επιλέξουμε».
Ο Χάμιλτον δικαίωσε τον Ρον Ντένις κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο με δραματικό τρόπο το 2008: Στην τελευταία στροφή, του τελευταίου αγώνα, πήρε τη μπουκιά από το στόμα του τοπικού Μάσα, στο Ιντερλάγος.
Ο Χάμιλτον πέτυχε 21 νίκες με τη McLaren αλλά όπως γίνεται νομοτελειακά στη F1, η McLaren Mercedes παράκμασε, ο Χάμιλτον πέρασε στη Mercedes αντικαθιστώντας το 2013 τον άτυχο Μ.Σουμάχερ.
Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή της Γερμανικής εταιρείας στην υβριδική τεχνολογία και πήρε άλλες 79 νίκες η πρώτη εκ των οποίων ήταν το 2013 στο Ουγγαρόρινγκ και η πιο πρόσφατη, η 100στη στο Σότσι την προηγούμενη Κυριακή.
Όσο ταλαντούχος, ικανός αλλά και διψασμένος για διακρίσεις να είναι ένας άνθρωπος έρχεται η στιγμή του κορεσμού: Το είδα να γίνεται στο Προστ, στο Σουμάχερ, στο Φέτελ νομοτελειακά έρχεται η ώρα του Χάμιλτον.
Μετά από επτά τίτλους και 100 νίκες ποια πρόκληση αντιμετωπίζει, ποιον μάχεται, με ποιον παλεύει; Προφανώς με τον εαυτό του και την ιστορία.
Ο 8ος τίτλος είναι το διακύβευμα φέτος, ενώ έχει υπογράψει και για τις επόμενες δυο χρονιές με τη Mercedes.
H διαφορά βαθμολογίας με το Φερστάπεν είναι στους δυο βαθμούς και ο επόμενος αγώνας είναι στην Τουρκία, μια πίστα όπου ο Χάμιλτον έχει ένδοξο παρελθόν όντας νικητής το 2010 και το 2020.
Ο ίδιος μιλώντας για τις 100 νίκες τόνισε:
«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ευχαριστώ σε όλους τους θαυμαστές μου, έχουμε τόσο μεγάλο πλήθος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όσους με υποστηρίζουν. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φτάσω στις 100 νίκες και δεν ήμουν καν σίγουρος αν θα τα κατάφερνα ή όχι. Είμαι απίστευτα ευγνώμων σε όλους αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες που είναι εδώ στα πιτ και πίσω στο εργοστάσιο, γιατί, WOW! Εκατό νίκες»!
Διαβάστε επίσης:
Γλυκιά ζωή για το Fiat 500X!
F1, Ρωσία: Η 100στη νίκη του Χάμιλτον!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετικό φραγκο: Τι ζητούν οι δανειολήπτες, ποια λύση προκρίνει το υπουργείο Οικονομικών
- H Aston Martin αποκαλύπτει το Vantage Roadster των 655 HP
- Η νέα ηθική των ΗΠΑ αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο
- Η λάμψη της Alter Ego, τα 19 ευρώ της ΓΕΚ, οι ξένοι της Intrakat, τα 3 πρόσωπα του Υπερταμείου, η συνέντευξη του Πιέρ στο My Story, το party του Καπράλου και ένα hot quiz με την τέως ευρωβουλευτή