Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

F1: Θα γίνει ο Στρολ, πρωταθλητής;

O 26χρονος Λανς Στρολ βρίσκεται σε μια πολύ ιδιαίτερη φάση της αγωνιστικής του καριέρας ένα βήμα προτού γράψει ιστορία.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Aston Martin για μένα είναι ξεκάθαρο 100% ότι στόχος του δισεκατομμυριούχου Λώρενς Στρολ είναι να αναδείξει το γιό του παγκόσμιο πρωταθλητή της F1. Μπορεί να φαντάζει αστείο, προφανώς η αθλητική ικανότητα δεν είναι κάτι που αγοράζεται ή πωλείται αλλά δεν θα γελούσα καθόλου εις βάρος του Λώρενς Στρολ. Καθώς προφανώς είναι ένας άνθρωπος με σχέδιο, χρονοδιάγραμμα, όραμα και ικανή ρευστότητα για να το πραγματοποιήσει. Αποφάσισε να επενδύσει αγοράζοντας μια ομάδα F1 την Racing Point (είναι η ομάδα που ίδρυσε ο Έντι Τζόρνταν) και μετά να αγοράσει την φίρμα της Aston Martin και να αναβιώσει μια θρυλική μπράντα την Aston Martin F1 μετά από 61 χρόνια. Το ένα μονοθέσιο το έδωσε στο γιο του, Λανς, το άλλο στον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ, υπό έναν όρο να διδάξει το μικρό. Μόλις ο Φέτελ αποφάσισε να αποσυρθεί, τον αντικατέστησε μ’ έναν εξίσου έμπειρο πρωταθλητή το Φερνάντο Αλόνσο με τον ίδιο όρο.

Προφανώς ο Στρολ δεν έχει στόχο να ξανακάνει πρωταθλητή τον Αλόνσο.

Ταυτόχρονα  o Λώρενς Στρολ επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ομάδας κατασκευάζοντας την πιο σύγχρονη αεροσήραγγα που υπάρχει στη F1. Αυτό προσελκύει στελέχη υψηλού επιπέδου όπως ο Μάικ Κράκ που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Το 2022 κάνει μια ακόμη κίνηση ματ με τη συνεργασία με την Aramco, την Νο 1 εταιρεία πετρελαιοειδών στον πλανήτη. Λίγο αργότερα ανακοινώνει την αποκλειστική του συνεργασία με την Honda από το 2026 όσον αφορά στις υβριδικές μηχανές. Τον Ιούλιο πήρε από τη Ferrari τον αεροδυναμιστή Ενρίκο Καρντίλε που θα πιάσει δουλειά το 2025.

Χτες ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον κορυφαίο αεροδυναμιστή στην F1, τον Άντριαν Νιούι, τον οποίο έκανε και μέτοχο της ομάδας. Στόχος του Λώρενς Στρολ που κινείται μεθοδικά είναι να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές των κανονισμών το 2026 και να φτιάξει ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Σ’ αυτή του την προσπάθεια έχει και ένα ακόμη ατού: Είναι ο μόνος ιδιοκτήτης ομάδας που ασχολείται μ’ αυτή. Όπως στο παρελθόν ο Φράνκ Ουίλιαμς, ή ο Ρον Ντένις.  Ο Στρολ έχει λοιπόν όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξει μονοθέσιο νικητή. Μετά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα δώσει στο Λανς την ευκαιρία να γίνει πρωταθλητής. Ο γιος του σε 159 εκκινήσεις έχει ανέβει 3 φορές στο βάθρο και έχει πάρει μια pole. Δεν είναι κακός οδηγός, δεν είναι στην τοπ κατηγορία. Μπορεί να γίνει πρωταθλητής; Θα πετύχει το στόχο του ο Λώρενς Στρολ; Η ιστορία θα δείξει, προσωπικά δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον του.

Διαβάστε επίσης

50 χρόνια Golf!