Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

F1 – Red Bull: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Τζόναθαν Ουίτλι

Τζόναθαν Ουίτλι

O αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Τζόναθαν Ουίτλι θα αναλάβει τη διεύθυνση της Audi F1.

O 57χρονος Βρετανός μηχανικός, ανακοίνωσε την αναμενόμενη απόφασή του να αποχωρήσει από τη Red Bull. Βρίσκεται εκεί από συστάσεως της εταιρείας και η οργάνωση της ομάδας σε επίπεδο τεχνικών, μηχανικών, υποδομών αλλά και λειτουργίας/ταχύτητα των πιτ στοπ είναι δική του δουλειά όλα αυτά τα χρόνια.

Κάθε οργανωτική λεπτομέρεια στην ομάδα περνούσε από αυτόν. Η αποχώρηση του Ουίτλι έρχεται μετά από αυτές του Μάρσαλ (επικεφαλής μηχανολόγος) και του Άντριαν Νιούι (επικεφαλής σχεδιασμού).

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της ομάδας είναι τεταμένη από την εποχή που υπήρξε ένταση με την «ανάρμοστη» σχέση του Κρίστιαν Χόρνερ με μια εργαζόμενη.

Την ίδια στιγμή η απόδοση του μονοθεσίου έχει πέσει και ο Φερστάπεν προσπαθεί, ανεπιτυχώς πολλές φορές, να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των αντιπάλων του, ενώ ο Πέρεζ παραμένει και ζητούμενο είναι αν θα δώσει τους αναμενόμενους βαθμούς, στους 10 αγώνες που απομένουν, στην ομάδα ώστε να διατηρηθεί επικεφαλής στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Ουίτλι μετά το τέλος της χρονιάς θα αναλάβει ρόλο αγωνιστικού διευθυντή στην ομάδα της Audi F1, υπό το Ματία Μπινότο, που πρόσφατα προσελήφθη ως επικεφαλής της ομάδας και από χτες έχει αναλάβει καθήκοντα. Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ, τόνισε:

«Ήταν μία μακρά και επιτυχημένη συνεργασία 18 ετών με τον Τζόναθαν. Η συνεισφορά του στους έξι παγκόσμιους τίτλους στους κατασκευαστές και τους επτά στους οδηγούς, αρχικά ως team manager και στη συνέχεια ως αγωνιστικός διευθυντής, θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για την ομάδα μας». Μένει να μάθουμε ποιος θα αντικαταστήσει τον Ουίτλι στην ομάδα αλλά λογικά θα είναι εσωτερική μετακίνηση.

Διαβάστε επίσης:

H εξέλιξη των ειδών!