Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

F1 Red Bull: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Μετά το Newey και τον Wheatley ένας ακόμη κορυφαίος μηχανικός ο Will Courtenay φεύγει…

Ο Courtenay θα αποχωρήσει από την ομάδα που σήμερα ονομάζεται Red Bull μετά από δύο δεκαετίες συνεργασίας, έχοντας ενταχθεί σε αυτήν όταν ακόμα αγωνιζόταν ως Jaguar πριν εξαγοραστεί από την εταιρεία ενεργειακών ποτών. Η αποχώρησή του αποτελεί απόρροια της έντασης που δημιουργήθηκε στην ομάδα φέτος πριν το ξεκίνημα της χρονιάς με αφορμή το σκάνδαλο Horner. Ο Will Courtenay θα συνεχίσει την καριέρα του στη McLaren ως αθλητικός διευθυντής. Ο ρόλος του στη Red Bull ήταν υπεύθυνος στρατηγικής αγώνα.

Η μεταγραφή του αποτελεί μέρος της ενίσχυσης της ανώτερης διοίκησης της McLaren, με τον Courtenay να αναφέρεται στον διευθυντή αγώνων Randeep Singh.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Will στη McLaren», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella. «Η εμπειρία του, ο επαγγελματισμός του και το πάθος του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον καθιστούν τον ιδανικό υποψήφιο για να ηγηθεί του αθλητικού τμήματος της ομάδας μας. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση ως ομάδα και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη καθώς αγωνιζόμαστε διεκδικώντας νίκες και πρωταθλήματα».

Βέβαια  η McLaren θα πρέπει να περιμένει για να ενταχθεί ο Courtenay στο δυναμικό της, καθώς η Red Bull αναφέρει ότι «συνεχίζει να αποτελεί μέρος της ομάδας μέχρι τα μέσα του 2026». Ο Courtenay είναι το τρίτο ανώτερο στέλεχος που αποχωρεί από τη Red Bull τους τελευταίους έξι μήνες. Ο επικεφαλής σχεδιασμού Adrian Newey οδεύει στην Aston Martin, ενώ ο αθλητικός διευθυντής Jonathan Wheatley θα βρεθεί στην Audi από το 2025. Ο Courtenay θα βρει τον πρώην συνάδελφό του στη Red Bull, Rob Marshall, στη McLaren. Ο Marshall εντάχθηκε στη βρετανική ομάδα ως αρχισχεδιαστής στις αρχές αυτού του έτους φεύγοντας από τη Red Bull.

Διαβάστε επίσης

Μια γιορτή από τη Skoda!