Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

F1 Ουγγαρία: Ο Νόρις στην pole!

Οι ΜcLaren έκαναν για πρώτη φορά από το 2012, το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές με τον Πιάστρι να ακολουθεί το Νόρις.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Ουγγρικού GP έκρυβαν αρκετό δράμα, λόγω βροχής, δυο διακοπές με κόκκινη σημαία λόγω ατυχημάτων και αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις για κορυφαίους οδηγούς. Η βροχή που ήταν έντονη πριν το ξεκίνημα των δοκιμών έκανε οριακή τη χρήση των σλικ ελαστικών στο ξεκίνημα του Q1. Όπως οριακή ήταν και η προσπάθεια των οδηγών να αποφύγουν τις κακοτοπιές και τα βρεγμένα σημεία. Ο πρώτος που την πάτησε ήταν ο Σέρτζιο Πέρεζ. Στην προσπάθειά του να βελτιώσει το χρόνο του έχασε τον έλεγχο της RB20 χτύπησε στα προστατευτικά λάστιχα και υποχρέωσε τον αλυτάρχη να διακόψει με κόκκινη σημαία ωσότου απομακρυνθεί το κατεστραμμένο μονοθέσιο.

Η διακοπή έφερε το Ράσελ στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή και στην επανεκκίνηση η βροχή δεν επέτρεψε στο Βρετανό να βελτιώσει. Έτσι αποκλείστηκε από το Q1 όπως και ο Πέρεζ. Δεν μπόρεσαν επίσης να προκριθούν στο Q2 οι Alpine και ο Ζου με την Sauber. Το ξεκίνημα του Q2 έγινε υπό την απειλή βροχής με όλους τους οδηγούς να προσπαθούν να πετύχουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν τον καλύτερο χρόνο τους. Η βροχή τελικά δεν ήρθε ποτέ, αλλά από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι δυο Haas, η Sauber του Μπότας και οι δυο Williams. Ο Χάμιλτον πέρασε οριακά στη 10η θέση με διαφορά 10 χιλιοστών του δευτερολέπτου από το Χούλκνεμπεργκ.

Το Q3 ξεκίνησε πάλι με απειλή βροχής και στην πρώτη προσπάθεια ο Νόρις ήταν ταχύτερος όλων. Ο Πιάστρι βελτίωσε στη 2η προσπάθεια που επισπεύστηκε λόγω βροχής αλλά δεν μπόρεσαν να την ολοκληρώσουν όλοι γιατί ο Τσουνόντα έχασε τον έλεγχο της RB στην έξοδο της στροφής 5 με αποτέλεσμα να διαλύσει το μονοθέσιό του πάνω στη μπαριέρα. Η διαδικασία διακόπηκε ξανά με κόκκινη σημαία ενώ απέμεναν μόνο 02:13. Τα οποία δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κανείς από τους 7 οδηγούς που το επιχείρησαν καθώς κανείς τους δεν είχε φρέσκο σετ ελαστικών.

Ο Νόρις ήταν χαρούμενος για την 3η pole της καριέρας του, ο Πιάστρι τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουν στις δυο πρώτες θέσεις οι McLaren και όχι ποιος από τους δυο θα κερδίσει ενώ ο Φερστάπεν ξεκαθάρισε πως δεν είχε δυνατότητα για κάτι παραπάνω: «Συνήθως οι McLaren είναι ακόμη πιο καλές στον αγώνα» τόνισε προβληματισμένος ο Ολλανδός. Η εκκίνηση του αγώνα είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+.

Η σημερινή κατάταξη ήταν:

Διαβάστε επίσης

F1 Ουγγαρία: Στους 60 βαθμούς Κελσίου!