• AUTO

    F1: Ο Πέρεζ παραμένει στη Red Bull!


    O 34χρονος οδηγός που έχει πάρει 6 νίκες και έχει ανέβει 39 φορές στο βάθρο, ανανέωσε τη συνεργασία του για 2 ακόμη χρόνια.

    Έχουμε γράψει πολλές φορές πως ο πιο φανατικός υποστηρικτής του Σέρτζιο Πέρεζ στη Red Bull, είναι ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Μεξικάνος οδηγός στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς σημείωσε 2 νίκες στους 4 πρώτους αγώνες φέρνοντας σε δύσκολη θέση την ομάδα του. Αμέσως μετά τη νίκη του στο Μπακού, ο Χέλμουτ Μάρκο ανέλαβε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση για να μην έχουν δράματα στο δρόμο προς τον τίτλο. Ο Πέρεζ όπως φάνηκε εμπράκτως στη συνέχεια αποδέχτηκε πλήρως όσα ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη συζήτηση. Απέχει από τις νίκες, δεν προβληματίζει το Φερστάπεν, κάνει ότι δοκιμή του πουν και το κυριότερο εμφανίζεται στο βάθρο όσο χρειάζεται για να βοηθά στην διατήρηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Φυσιολογική λοιπόν η ομάδα αποφάσισε να τον κρατήσει – είναι απαράβατος όρος του Φερστάπεν – για τα επόμενα δυο χρόνια, το 2025 και το 2026. Ο Πέρεζ που αγωνίζεται με τα χρώματα της Red Bull από το 2021 έχει πολύ σημαντική υποστήριξη από χορηγούς που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Σλιμ που επίσης προέρχεται από το Μεξικό.

    Μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του ο Πέρεζ τόνισε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα συνεχίσω σε αυτή τη σπουδαία ομάδα. Είναι μια πρόκληση όπως καμία άλλη, να αγωνίζεσαι για την Oracle Red Bull Racing, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω εδώ για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Με ικανοποιεί ότι θα συμβάλω στη σπουδαία ιστορία αυτής της ομάδας για δύο ακόμα χρόνια. Το να είσαι μέρος της ομάδας είναι μια τεράστια πρόκληση, την οποία όμως λατρεύω. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα ότι το μέλλον είναι λαμπρό εδώ και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, είναι μεγάλη και θέλω να την ανταποδώσω με εξαιρετικά αποτελέσματα εντός και εκτός πίστας. Νομίζω ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, έχουμε ακόμα πολλά πρωταθλήματα να κερδίσουμε μαζί».

    Ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, συμπλήρωσε: «Είναι μια σημαντική στιγμή, οριστικοποιούμε τη σύνθεσή μας για το 2025 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον Τσέκο. Η συνέχεια και η σταθερότητα είναι σημαντικά στοιχεία για την ομάδα . Ο Τσέκο είχε μια δυναμική αρχή στο 2024 με δεύτερες θέσεις στο Μπαχρέιν, στη Σαουδική Αραβία και στην Ιαπωνία και στη συνέχεια το βάθρο του στην Κίνα. Οι τελευταίοι αγώνες ήταν δύσκολοι, καθώς οι διαφορές μειώνονται, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στον Τσέκο και ανυπομονούμε για την επιστροφή του στη γνωστή φόρμα και τις επιδόσεις που βλέπουμε τόσο συχνά. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να διατηρήσουμε τους τίτλους μας, αλλά είμαστε σίγουροι για τη σύνθεσή μας και για την ομάδα συνολικά, κάτι που είναι απαραίτητο στο φετινό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

    Επόμενος αγώνας αυτή την Κυριακή (9/6) το Καναδικό GP (απευθείας ΑΝΤ1+, 21:00).

     



    ΣΧΟΛΙΑ