Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

F1: Ο Αντονέλι στη θέση του Χάμιλτον!

O Αντονέλι (αριστ.) και ο Ράσελ (δεξ.) είναι οι οδηγοί της Mercedes για το 2025 όπως ανακοίνωσε ο Βολφ.

O Αντονέλι (αριστ.) και ο Ράσελ (δεξ.) είναι οι οδηγοί της Mercedes για το 2025 όπως ανακοίνωσε ο Βολφ.

Παρά τις πολύ κακές εντυπώσεις που προκάλεσε η σύγκρουση στην Παραμπόλικα, η Mercedes επιβεβαίωσε σήμερα με επίσημη ανακοίνωση την απόφασή της να εμπιστευτεί στον 18χρονο Ιταλό Κίμι Αντονέλι τη θέση που αφήνει κενή η αποχώρηση του Λιούις Χάμιλτον.

Ο Αντονέλι που είναι δημιούργημα της ακαδημίας Mercedes αγωνίζεται στη F2, έχει την ίδια πορεία με τον μελλοντικό teammate του, Τζόρτζ Ράσελ. Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας και μέτοχος, Τότο Βολφ τόνισε: «Η σύνθεση των οδηγών μας για το 2025 συνδυάζει εμπειρία, ταλέντο, νεανικότητα και απόλυτη ταχύτητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό που προσδίδουν στην ομάδα ο Τζόρτζ και ο Κίμι τόσο ως μεμονωμένοι οδηγοί όσο και ως συνεργασία.

Η νέα μας σύνθεση είναι τέλεια για να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Είναι επίσης απόδειξη της αξίας του νεανικού μας προγράμματος και της πίστης μας στα ταλέντα που αυτό αναδεικνύει. Ο Τζόρτζ έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο. Δεν είναι μόνο γρήγορος, συνεπής και αποφασιστικός, αλλά έχει επίσης εξελιχθεί σε ισχυρό ηγέτη μέσα στην ομάδα.

Ο Κίμι έχει δείξει το ταλέντο και την ταχύτητα που απαιτείται για να βρεθεί στην κορυφή του αθλήματος μας. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά μας έχει εντυπωσιάσει στις δοκιμές του F1 φέτος και θα τον υποστηρίζουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας μάθησης. Ο Τζόρτζ είναι έμπειρος συμπαίκτης μπορεί να τον διδάξει να τελειοποιήσει το χειρισμό του. Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο θα συμβάλουν σημαντικά στην επιστροφή μας στην κορυφή».

Από την πλευρά του ο Ράσελ πρόσθεσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τον Κίμι για το 2025. Το ρεκόρ του στα νεανικά πρωταθλήματα είναι τρομερό και η προαγωγή του έρχεται ως επιστέγασμα. Είναι ταλέντο και απόφοιτος της αγωνιστικής ακαδημίας της Mercedes. Ανυπομονώ να μεταδώσω την εμπειρία που έχω αποκτήσει από το δικό μου ταξίδι για να παρέχω καθοδήγηση στον Κίμι καθώς κάνει το βήμα προς τη F1. Ξέρω πόσο μεγάλη υποστήριξη ήταν ο Λιούις για μένα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου εκμάθησής μου, ως νεαρού οδηγού και από τότε που έγινα ο συμπαίκτης του. Έμαθα πολλά από αυτόν και ελπίζω να παίξω παρόμοιο ρόλο για τον Κίμι».

Ο Αντονέλι εντάχθηκε σε ηλικία 12 ετών το 2019 στην ακαδημία της Mercedes. Μετά από επιτυχίες στο καρτ, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων του FIA Karting European Championship και του WSK Euro series, μεταπήδησε στα μονοθέσια. Κέρδισε τους τίτλους ADAC και Italian Formula 4 το 2022, πριν κατακτήσει το 2023 τον τίτλο Formula Regional European Championship.

Έκανε το βήμα προς τη F2 το 2024 και το έχει χειριστεί με άνεση. Έχει κατακτήσει δύο νίκες μέχρι στιγμής: «Νιώθω καταπληκτικά ως εργοστασιακός οδηγός της Mercedes μαζί με τον Τζόρτζ για το 2025. Το να φτάσω στη F1 είναι ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την υποστήριξη που μου έχει δώσει στην καριέρα μου μέχρι στιγμής και την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει. Εξακολουθώ να μαθαίνω πολλά, αλλά νιώθω έτοιμος για την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μου. Θα επικεντρωθώ στο να γίνω καλύτερος και να προσφέρω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην ομάδα».

Διαβάστε επίσης:
Τι έκαναν οι Ελληνες εφοπλιστές την τελευταία δεκαετία – Μερίδιο σχεδόν 50% κατέχουν τα bulkers [γραφήματα]

Ρωσία: Πέντε νεκροί, 46 τραυματίες από ουκρανικό πλήγμα στο Μπέλγκοροντ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης περί δήθεν σύγκλισης με την ΕΕ απέχουν πολύ από την πραγματικότητα”