• AUTO

    F1, Nόρις: Δεν χρειάζεται ν’ απολογηθεί ο Φερστάπεν!


    Μιλώντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Νόρις ξεκαθάρισε τα πράγματα για την μεταξύ τους σύγκρουση στην Αυστρία.

    Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα στο Σίλβερστον είχαν κληθεί και οι τρεις Βρετανοί οδηγοί: Χάμιλτον, Ράσελ, Νόρις. Μάλιστα την ίδια μέρα βγήκε ανακοίνωση ότι ένας ακόμη Βρετανός ο Όλι Μπέαρμαν θα αγωνίζεται για λογαριασμό της Haas από το 2025.

    Μεγάλο μέρος της συνέντευξης αφιερώθηκε στον απόηχο της σύγκρουσης των δυο οδηγών στην Αυστρία. Μιλώντας σχετικά ο Νόρις είπε: «Μιλήσαμε με το Μαξ, αρκετές φορές, είπαμε κάποια πράγματα.

    Έμαθα πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι πολλά από αυτά τα περίμενα, τα ήξερα, αλλά και πάλι είναι διαφορετικό. Παλεύεις με διαφορετικούς ανθρώπους, παλεύεις με διαφορετικούς τρόπους στην κορυφή, σε σύγκριση με το όταν είσαι λίγο πιο πίσω, όπως κάναμε τον τελευταίο χρόνο περίπου, αλλά την ίδια στιγμή, ο Mαξ έχει έναν πολύ διαφορετικό τρόπο οδήγησης σε σύγκριση με πολλούς άλλους.

    Γι’ αυτό είναι πρωταθλητής. Αλλά συνολικά, ναι, το επανεξέτασα και είμαι ενθουσιασμένος να αγωνιστώ ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο και να προσπαθήσω να κάνω καλύτερη δουλειά.

    Ερώτηση: Λες ότι ο Max οδηγεί διαφορετικά. Τι κάνει διαφορετικά;

    Απάντηση: Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες. Νομίζω είναι ξεκάθαρο. Είναι ξεκάθαρο πώς οδηγεί. Είναι δύσκολο. Είναι στα όρια. Είναι αυτό που αγαπάμε. Ξέρεις, αυτό είναι που αγαπώ. Απόλαυσα πολύ όλο τον αγώνα που είχα μαζί του. Φυσικά, ήταν κρίμα που τα πράγματα τελείωσαν όπως τελείωσαν. Αλλά εκτός αυτού, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από αυτό που βλέπεις στην τηλεόραση. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ ξανά μαζί του αυτό το Σαββατοκύριακο.

    Ερώτηση: Εσύ και ο Max μιλήσατε από την Κυριακή;

    Απάντηση: Ναι, μιλήσαμε.

    Ερώτηση: Ζήτησε συγγνώμη;

    Απάντηση: Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να ζητήσει συγγνώμη. Νομίζω ότι κάποια από τα πράγματα που είπα μετά τον αγώνα ήταν απλά επειδή ήμουν απογοητευμένος εκείνη τη στιγμή. Πολλή αδρεναλίνη, πολλά συναισθήματα. Μάλλον είπα μερικά πράγματα που δεν τα πιστεύω. Ήταν δύσκολο. Ήταν ένα αρκετά λυπηρό περιστατικό μία από τις πιο μικρές επαφές που θα μπορούσες να έχεις, αλλά με αρκετά άσχημες συνέπειες για τους δυο μας, ειδικά για εμένα. Δεν χρειάζεται… δεν περιμένω συγγνώμη από αυτόν. Δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Θεωρώ ότι ήταν καλός αγώνας. Ίσως μερικές φορές πολύ κοντά στα όρια, αλλά όπως είπαμε το συζητήσαμε, το μιλήσαμε και είμαστε αμφότεροι χαρούμενοι ν’ αγωνιστούμε ξανά.

    F1 Αυστρία

    Μιλώντας για τη στιγμή που ο Φρεστάπεν βγήκε εκτός πίστας για να αποφύγει το προσπέρασμα ο Νόρις είπε: «Πιστεύω ότι ο Mαξ θα μπορούσε να είχε στρίψει. Δεν το προσπάθησε, που είναι πιθανώς το κύριο σημείο. Από την πλευρά μου, δεν τον πίεσα. Δεν ήταν σαν να ήμασταν πλάι-πλάι και σχεδόν να τον σπρώχνω έξω, τέτοια πράγματα. Πήρε έναν πολύ εύκολο δρόμο για να βγει από τη στροφή.

    Και πάλι, είναι περίπλοκο. Δεν είναι τόσο απλό όσο να πούμε ότι συνέβη αυτό, συνέβη εκείνο και θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά… Θα έλεγα ότι σχεδόν από όλο το περιστατικό αυτό ήταν ίσως το κομμάτι που δεν καταλάβαινα σχεδόν περισσότερο.

    Η διαφορά που είχε μετά τη στροφή ήταν μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε μπαίνοντας. Άρα, με την έννοια ότι βγήκε εκτός πίστας και κέρδισε πλεονέκτημα, ειδικά με το γεγονός ότι ούτε καν τον έσπρωξα εγώ εκτός. Ναι, πιστεύω ότι χρειάζεται συνέπεια από εδώ και στο εξής, γιατί αν είναι ξεκάθαρο τι μπορούμε να κάνουμε, τότε νομίζω ότι όλοι είναι χαρούμενοι, αλλά απλά δεν μπορεί να αλλάζει συνέχεια από το ένα Σαββατοκύριακο στο άλλο η ερμηνεία του κανονισμού».

    F1 Αυστρία

    Εντυπωσιακή ήταν και η σχετική απάντηση του Χάμιλτον όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Δεν με αφορά και δεν έχει σχέση μ’ εμένα». Θυμίζουμε ότι ο Χάμιλτον με το Φερστάπεν είχαν μια αντίστοιχη μάχη το 2021 που κατέληξε σε σύγκρουση στην Copse.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Βρετανία: Η μητέρα των μαχών!

    Δεν παίρνει σύνταξη παρότι 67!

    ΕΕ: Επιβάλλει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Παρασκευή-Καταγγέλλει το κινεζικό Επιμελητήριο



    ΣΧΟΛΙΑ