• AUTO

    F1 Μονακό: Βουτιά στο λιμάνι για το νικητή!

    Ο Λεκλέρκ πανηγύρισε με μια υποδειγματική βουτιά στο λιμάνι του Μονακό την εντός έδρας νίκη του.

    Ο Λεκλέρκ πανηγύρισε με μια υποδειγματική βουτιά στο λιμάνι του Μονακό την εντός έδρας νίκη του.


    Ο Λεκλέρκ πανηγύρισε με μια υποδειγματική βουτιά στο λιμάνι του Μονακό την εντός έδρας νίκη του.

    Για τον 26χρονο Μονεγάσκο το παραμύθι είχε ιδανικό φινάλε. Ο μικρός Σαρλ μεγάλωσε με το όνειρο των αγώνων. Ανδρώθηκε οδηγικά με το μύθο της Formula 1 στο Μονακό, κέρδισε τα πρωταθλήματα σε GP3(2016) και F2 (2017) προτού βρεθεί στη F1 το 2018. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό το Λορέντζο και έναν μικρότερο που επίσης είναι αθλητής του μηχανοκίνητου, τον Άρθουρ.

    Ο αείμνηστος Εβρέ Λεκλέρκ επίσης αγωνίζονταν στη Formula 3. Έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια πριν δει το γιό του στη Formula 1. Ο Λορέντζο Λεκλέρκ ήταν κολλητός φίλος με τον αδικοχαμένο Ζουλς Μπιανκί, νονό του Λεκλέρκ.


    Η χθεσινή πρώτη του νίκη στο Πριγκιπάτο – 6η της καριέρας του – ήταν ιστορική. Έγινε ο πρώτος Μονεγάσκος που κερδίζει το Grand Prix της πατρίδας του, στη σύγχρονη ιστορία της Formula 1, έτσι όπως αυτή προσμετράτε από το 1950. Θα πρέπει να πάμε άλλα 19 χρόνια πίσω στο 1931 για να βρούμε παρόμοιο ανδραγάθημα τότε ήταν ο Λουί Χιρόν που είχε κερδίσει στους δρόμους του Πριγκιπάτου.

    Η Ferrari ψάχνει εδώ και δυο δεκαετίες σχεδόν το δρόμο για να επιστρέψει στην κορυφή. Η Ιταλική ομάδα πήρε τελευταία φορά τίτλο οδηγών το 2007 με το Ράικονεν. Η χθεσινή νίκη του Λεκλέρκ τον έφερε σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν, η διαφορά ανάμεσά τους είναι 31 βαθμοί.

    Η στιγμή που ο Λεκλέρκ πήρε το τρόπαιο από το βασιλιά Αλβέρτο

    Η στιγμή που ο Λεκλέρκ πήρε το τρόπαιο από τον βασιλιά Αλβέρτο ήταν συγκινητική και για τους δύο. Λίγο αργότερα ο 26χρονος αθλητής βούτηξε στο λιμάνι τηρώντας την παράδοση: «Δεν μπορώ πραγματικά να εξηγήσω πώς νιώθω.

    Ο αγώνας φαινόταν ότι θα κρατούσε για πάντα, αλλά ίσως αυτό τον έκανε ακόμα πιο ωραίο. Η νίκη εδώ σημαίνει τόσα πολλά για μένα, γιατί είναι ο αγώνας που με έκανε να ονειρευτώ να γίνω οδηγός της Formula 1 όταν ήμουν μικρός.

    Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου, στον γύρο του θριάμβου είδα τόσους πολλούς ανθρώπους στα μπαλκόνια και τους ευχαριστώ όλους για την απίστευτη υποστήριξή τους. Στους τελευταίους γύρους ήταν δύσκολα, άρχισα να προσεύχομαι να μην συμβεί τίποτα.

    Μπορούσα να νιώθω το συναίσθημα να μεγαλώνει μέσα μου και συνειδητοποίησα ότι σχεδόν έχανα τη συγκέντρωσή μου, στην οδήγηση. Σκεφτόμουν πολύ τον πατέρα μου, όλα όσα έκανε για να είμαι εδώ σήμερα και σκεφτόμουν επίσης τον Ζουλς.

    Η νίκη σε αυτόν τον αγώνα ήταν ένα όνειρο που είχαμε όλοι και τους αφιερώνω τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την εξαιρετική δουλειά που έκανε τους τελευταίους μήνες και που με βοήθησε να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Ανυπομονώ να γιορτάσω μαζί τους και με τα υπόλοιπα μέλη στο Μαρανέλο».

    O αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Φρέντ Βασέρ
    O αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Φρέντ Βασέρ

    Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Φρέντ Βασέρ που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση της ομάδας, συμπλήρωσε: «Ήταν το τέλειο Σαββατοκύριακο που θα μείνει αξέχαστο για τον Σαρλ, αφού είχε μερικούς δύσκολους αγώνες στο παρελθόν εδώ στο Μονακό.

    Πήγε σαν σφαίρα από τον πρώτο κιόλας γύρο στις ελεύθερες δοκιμές και έκανε άριστη δουλειά. Ο ίδιος ο αγώνας ήταν λίγο περίεργος, γιατί μετά τη κόκκινη σημαία, έπρεπε να διαχειριστούμε 77 γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών.

    Είχε πάντα τον έλεγχο της κατάστασης και μερικές φορές μας ρώτησε αν μπορούσε να πιέσει περισσότερο, αλλά δεν μπορούσαμε να του δώσουμε το πράσινο φως.

    Ο Κάρλος έκανε επίσης έναν πολύ σταθερό αγώνα και έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή τη νίκη, βοηθώντας μας να ελέγξουμε τα κενά πίσω, κάνοντας μια φανταστική δουλειά για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή, όλοι πιέζουμε πολύ σκληρά, υπάρχει μια πολύ καλή δυναμική σε όλη την ομάδα με όλους να δουλεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, αυτή η νίκη είναι τεράστιο κίνητρο για όλους, στην πίστα και φυσικά στο εργοστάσιο όπου όλοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα, μπορούσες να δεις τη συγκίνηση από όλα τα μέλη της ομάδας γύρω από το βάθρο. Τώρα πρέπει να κάνουμε ξανά καλή δουλειά, ακόμα καλύτερη, στον Καναδά».

    Το GP του Καναδά είναι προγραμματισμένο στις 9/6.

    Το GP του Καναδά είναι προγραμματισμένο στις 9/6.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Μονακό: Κότερα, λάστιχα και ιδρώτας

    Formula 1: Πώς θα δείτε από κοντά έναν αγώνα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία!

    F1 Μαϊάμι: Ρεκόρ τηλεθέασης!



    ΣΧΟΛΙΑ