• AUTO

    F1 Λας Βέγκας: Διακοπή λόγω αποστράγγισης!


    Δεν ξεκίνησε καλά το πολυαναμενόμενο σόου στην έρημο της Νεβάδα στην πρωτεύουσα του τζόγου.

    Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, δισεκατομμύρια δολάρια, κόντρα σ’ ένα κάλυμμα αποστράγγισης. Μαντέψτε τι, κέρδισε η Φυσική. Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Λας Βέγκας διήρκησε μόλις 8 λεπτά μέσα στα οποία κάποιοι οδηγοί πρόλαβαν να συμπληρώσουν 4-5 γύρους.

    Τόσο χρειάστηκε για να αποκαλυφθεί ένα σημαντικό πρόβλημα που κανείς δεν είχε προβλέψει παρότι στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί. Στο πάτωμα των μονοθεσίων δημιουργείται υποπίεση λόγω της ταχύτητας του αέρα, η διαμόρφωσή τους το προκαλεί αυτό. Διερχόμενο το μονοθέσιο πάνω από το καπάκι της αποστράγγισης δημιουργεί ένα διαφορικό πίεσης.

    Η διαφορά πίεσης ανάμεσα στο κάτω μέρος της οπής και στο κάτω μέρος του μονοθεσίου, ήταν τέτοια που ξεπέρασε ένα κρίσιμο μέγεθος, έσπασε το τσιμέντο και το καπάκι εκτοξεύτηκε και καρφώθηκε στο κάτω μέρος του μονοθεσίου της Ferrari του Κάρλος Σάινθ.

    Τα πλάνα ήταν απίστευτα καθώς η Ferrari τραντάχτηκε ολόκληρη και αμέσως σταμάτησε να λειτουργεί η υβριδική μηχανή αναγκάζοντας τον Ισπανό οδηγό να σταματήσει στην ευθεία. Αμέσως βγήκε κόκκινη σημαία και οι δοκιμές σταμάτησαν.

    Το επίμαχο καπάκι αποστράγγισης όπως μπορείτε να δείτε έσπασε το τσιμέντο που το συγκρατούσε στη θέση του.
    Το επίμαχο καπάκι αποστράγγισης όπως μπορείτε να δείτε έσπασε το τσιμέντο που το συγκρατούσε στη θέση του.

    Παρόμοια ζημιά συνέβη και στην Alpine του Οκόν, τόσο οι μηχανικοί της Ferrari όσο και οι συνάδελφοί τους στην Alpine δίνουν μάχη με το χρόνο για να επιδιορθώσουν τη ζημιά. Στην Alpine απαιτείται αλλαγή σασί.

    Την ίδια στιγμή οι οργανωτές πρέπει να βρουν τρόπο να διασφαλίσουν ότι αυτό που συνέβη δε θα επαναληφθεί. Στο συγκεκριμένο σημείο που προέκυψε το πρόβλημα κατέρρευσε το τσιμέντο γύρω από το καπάκι, οπότε δεν είναι τόσο απλή η επίλυσή του θέματος.

    Το ξεκίνημα στο πολυαναμενόμενο GP στο Βέγκας δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, αλλά η ασφάλεια είναι πρώτη προτεραιότητα. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ταχύτερος όλων ήταν ο Λεκλέρκ με τη μαλακή γόμα χωρίς οι χρόνοι να έχουν καν ενδεικτική αξία.

    To FP2 θα διεξαχθεί 2 η ώρα Λας Βέγκας (12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος).

    Η κατάταξη τη στιγμή της διακοπής ήταν:

     Διαβάστε επίσης:

    F1 Las Vegas: Ναός τζόγου και ταχύτητας!

    F1 Las Vegas: Το Sphere γκαζώνει! (video)

    F1 LAS VEGAS: Live στο ΑΝΤ1+



    ΣΧΟΛΙΑ