Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

F1: Έχουν ραντεβού με την ιστορία οι Βρετανοί!

2024 British Grand Prix, Saturday - Jiri Krenek

Χτες ήταν η μέρα των Άγγλων: Πρόκριση στο Euro και 3 Βρετανοί στις 3 πρώτες θέσεις των κατατακτήριων δοκιμών του Βρετανικού GP.

Οι κερκίδες στο Σίλβερστον ήταν κατάμεστες χτες παρά το κρύο ( 10 βαθμοί Κελσίου) και τον αέρα (30km/h). Οι φίλαθλοι είδαν τρεις συμπατριώτες τους να πρωταγωνιστούν. Ο Ράσελ πήρε την pole, ο πολυνίκης στο Βρετανικό GP, Λιούις Χάμιλτον ήταν δεύτερος και ο Νόρις 3ος. Οι θεατές επευφημούσαν όρθιοι τους οδηγούς και ο Ράσελ που πήρε την 3η του pole τους το ανταπέδωσε: «Όλα οφείλονται σ’ αυτό το κοινό μας μεταφέρουν τέτοια ενέργεια τους ευχαριστώ πολύ. Τρεις από εμάς δεν νομίζω ότι μπορούσαμε ποτέ να ονειρευτούμε ότι θα βρίσκονται 3 Βρετανοί στις τρεις πρώτες θέσεις στο Σίλβερστον. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη».


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χάμιλτον: «Το να έχουμε τρεις Βρετανούς στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για το Βρετανικό Grand Prix είναι απίστευτο. Συγχαρητήρια στον Τζόρτζ, έκανε φανταστική δουλειά και πήρε την pole position. Δεν περιμέναμε να είμαστε στην πρώτη σειρά αυτό το Σαββατοκύριακο. Με εμένα και τον Τζόρτζ στην πρώτη σειρά, έχουμε πλεονέκτημα στο να κρατήσουμε το Νόρις πίσω μας. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

2024 British Grand Prix, Saturday – Jiri Krenek

Ο Νόρις από την πλευρά του συμπλήρωσε: ««Είμαι χαρούμενος με την 3η θέση. Τρεις Βρετανοί στην πρώτη τριάδα, είναι αρκετά σπουδαίο αυτό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους». Χτες βράδυ η Βρετανία πήρε την πρόκριση στους 4 του Euro κερδίζοντας στα πέναλτι την Ελβετία. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Βρετανών δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Euro. Αντίστοιχα η τελευταία φορά που βρέθηκαν στο βάθρο του Βρετανικού GP 3 Βρετανοί ήταν πίσω το 1965. Τότε είχε κερδίσει ο Τζιμ Κλαρκ με Lotus, ήταν δεύτερος ο Γράχαμ Χιλ με BRM και τρίτος ο Τζον Σέρτις με Ferrari. Σήμερα οι Ράσελ, Χάμιλτον, Νόρις έχουν ραντεβού με την ιστορία. Ο αγώνας εκκινεί στις 17:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+.

2024 British Grand Prix, Saturday – LAT Images

Διαβάστε επίσης

Νέα ανάσα στις συγκοινωνίες με την επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό από άλσος Βεΐκου προς Πετρούπολη