Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

F1 Μπακού: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ!

Με κεκτημένη ταχύτητα μετά τη νίκη του στη Μόντσα ο Μονεγάσκος τα έκανε όλα σήμερα: Τράκαρε, γκρίνιαξε και πέτυχε ταχύτερο χρόνο.

Τρεις οδηγοί από τρεις διαφορετικές ομάδες βρέθηκαν στην κορυφή των χρόνων με διαφορά ανάμεσά τους, μόλις 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ενδεικτικό της πορείας στο άγνωστο που αποτέλεσαν οι δυο περίοδοι ελεύθερων δοκιμών στους δρόμους του Μπακού, πρωτεύουσας των Αζέρων, σήμερα. Από το Μάϊαμι και μετά, οι κορυφαίες ομάδες είναι πολύ κοντά και αυτή η τάση συνεχίζεται στο Μπακού. Επίσης, συνεχίζεται η εξαιρετική φόρμα του Λεκλέρκ στη Ferrari, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στα δοκιμαστικά με χρόνο 1’43″484. Δεύτερος, μόλις έξι χιλιοστά πιο αργά, ήταν ο Σέρτζιο Πέρεζ (Red Bull), ο οποίος πάντα πηγαίνει καλά στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Είναι ο μόνος που έχει δύο νίκες και μία νίκη στο Sprint και πέντε βάθρα σε επτά εμφανίσεις. Τρίτος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) 66 χιλιοστά πιο αργά από τον μελλοντικό teammate του στη Ferrari.

Όσον αφορά τη χρήση ελαστικών, επιβεβαιώθηκε ότι η μαλακή γόμα C5, θα πρωταγωνιστήσει στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά όχι στον αγώνα. Αντίθετα η σκληρή θα χρησιμοποιηθεί εκτενώς. Παραταύτα όμως μόνο η Alpine στο FP1 και η Mercedes στο FP2 χρησιμοποίησαν ένα σετ σκληρής με τους οδηγούς τους. Οι άλλες οκτώ ομάδες κράτησαν όλα τα δικά τους σετ σκληρής γόμας για το υπόλοιπο του τριημέρου. Το C3 είναι το ελαστικό που ταιριάζει καλύτερα για τον αγώνα, κάτι που είναι αναμενόμενο. Η βελτίωση κρατήματος της πίστας ήταν σημαντική ενόσω τα μονοθέσια της F2 και F1 – έκαναν γύρους. Επομένως, όταν κοιτάζουμε τους χρόνους πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και αυτόν τον παράγοντα.

Οι χρόνοι γύρου μειώθηκαν πολύ γρήγορα, ενόσω η διαδρομή στρώνονταν με λάστιχο, αλλά εξακολουθούν να απέχουν πολύ από αυτούς που καταγράφηκαν στην περσινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όταν το Μπακού φιλοξένησε το πρώτο Σαββατοκύριακο Sprint του 2023. Οι χρόνοι είναι πιο αργοί από τις προσομοιώσεις.  αλλά και πιο αργά από αυτούς των προηγούμενων προσομοιώσεων. Πιθανόν η άσφαλτος να είναι πιο σκονισμένη αυτή την εποχή λόγω έλλειψης βροχής. Επίσης παρατηρήθηκε κάποια τοπική παραμόρφωση λόγω υπερθέρμανσης στα ελαστικά μετά από χρήση αρκετών γύρων. Όσον αφορά στη στρατηγική, αυτός είναι συνήθως ένας αγώνας που διεξάγεται σε δύο μέρη, με τα ελαστικά μέσης και σκληρής γόμας.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για αύριο στις 15:00 και θα μεταδοθούν απευθείας από το ΑΝΤ1+.

Οι χρόνοι στο FP2 ήταν: 

Διαβάστε επίσης

ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Η συμμετοχή της Χαλκιάς Racing Team!