• AUTO

    F1 Μπακού, σπριντ: Νίκη Πέρεζ!


    O Μεξικάνος διατήρησε τη 2η θέση στην εκκίνηση και πέρασε τον Λεκλέρκ με DRS.

    Δεν έκρυβε δράμα ο αγώνας σπριντ στο GP του Αζερμπαϊτζάν εκτός από την εγκατάλειψη του Τσουνότα που χτύπησε στην Alpha Tauri στα προστατευτικά στον 2ο γύρο. Αυτό ήταν αρκετό για να βγει αυτοκίνητο ασφαλείας ωσότου καθαριστεί η πίστα από τα θραύσματα και το πίσω δεξιά ελαστικό της Alpha Tauri που αυτονομήθηκε. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο αγώνας σφηνάκι είχε αρκετή ένταση στους πρώτους γύρους. Ο Λεκλέρκ κράτησε την 1η θέση ο Πέρεζ κόλλησε πίσω του, αλλά ο Φερστάπεν δεν εκκίνησε καλά με αποτέλεσμα ο Ράσελ να φτάσει δίπλα του. Ο Βρετανός πήρε την εσωτερική στη στροφή2 και πέρασε στη στροφή3 στριμώχνοντας το Φερστάπεν. Είχαν μάλιστα επαφή που έσπασε ένα κομμάτι από το πλαϊνό κάλυμμα ψυγείων της Red Bull. Αυτό οριοθέτησε την απόδοση του Φερστάπεν, δεν τον εμπόδισε όμως να περάσει τον Ράσελ στην επανεκκίνηση όταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 5ο γύρο.

    Μόλις ενεργοποιήθηκε το DRS στον 7o γύρο ο Πέρεζ προσπέρασε το Λεκλέρκ. Παρά τις προσπάθειες του Μονεγάσκου ο Μεξικάνος ήταν αλάνθαστος κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στο δευτερολέπτο και να πάρει τους 8 βαθμούς της 1ης θέσης. Ο Λεκλέρκ από ένα σημείο και μετά φάνηκε να έχει περισσότερο το νου του, στον Φερστάπεν πίσω του. Ο Ολλανδός ήταν εκνευρισμένος με το Ράσελ και δεν ρίσκαρε για έναν βαθμό παραπάνω. Πίσω από το Φερστάπεν τερμάτισε ο Ράσελ, ενώ τη βαθμολογούμενη 8αδα συμπλήρωσαν οι Σάινθ, Αλόνσο, Χάμιλτον, Στρολ. Μετά το τέλος του αγώνα ο Λεκλέρκ τόνισε: «Επιβεβαιώθηκε αυτό που ξέραμε, ότι οι Red Bull έχουν το πάνω χέρι σε ρυθμό αγώνα». Ο Πέρεζ συνεχάρη τους ανθρώπους της ομάδας: «Καλή δουλειά παιδιά, θα τους κερδίσουμε και αύριο». Ο κανονικός αγώνας είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 14:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

    Η τελική κατάταξη του αγώνα ήταν:

    Η βαθμολογία των οδηγών διαμορφώθηκε αντίστοιχα: Φερστάπεν 75, Πέρεζ 62, Αλόνσο 48, Χάμιλτον 40, Σάινθ 24β. Αντίστοιχα στους κατασκευαστές έχουμε: Red Bull 137, Aston Martin 69, Mercedes 63, Ferrari 37.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Μπακού: Ποιος υπερέχει σε τελική ταχύτητα;



    ΣΧΟΛΙΑ