• AUTO

    F1 Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ στα ελεύθερα!

    YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES – NOVEMBER 24: Charles Leclerc, Ferrari SF-23 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Friday November 24, 2023 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Jake Grant / LAT Images)


    Στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στον τελευταίο φετινό αγώνα το GP του Άμπου Ντάμπι, συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα «πρωτάρηδες» οδηγοί στην πίστα. Ταχύτερος ανάμεσά τους ήταν ο Φελίπε Ντρούγκοβιτς από τη Βραζιλία, ο νικητής του περσινού Πρωταθλήματος της FIA Formula 2 που σημείωσε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο χρησιμοποιώντας το Aston Martin του Αλόνσο. Ο καλύτερος χρόνος του 1’26″360 ήταν τρία δέκατα πιο αργός από αυτό που έφερε τον Ράσελ με τη Mercedes, στην κορυφή των χρόνων (1’26″072). Πέντε από τους πρωτάρηδες – Doohan, Hadjar, Vesti, Pourchaire και Bearman – είχαν μια ιδιαίτερα κουραστική μέρα καθώς έπρεπε επίσης να κάνουν κατατακτήριες δοκιμές για  τον τελευταίο γύρο της Formula 2 της σεζόν.

    Στο FP2 είχαμε δυο φορές κόκκινη σημαία. Η πρώτη βγήκε όταν ο Σάινθ έχασε τον έλεγχο στη στροφή 3 οκτώ λεπτά μετά το ξεκίνημα της 2ης περιόδου. Η πίστα άνοιξε ξανά μετά από 27 λεπτά, αλλά μόνο για μερικά λεπτά καθώς ο Χούλκενμπεργκ βγήκε και αυτός στην πρώτη στροφή. Δεύτερη κόκκινη σημαία και όταν άνοιξε εκ νέου η πίστα απέμεναν 16 λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Πιο γρήγορος ήταν ο Λεκλέρκ (Ferrari) σε 1’24″809, 43 χιλιοστά ταχύτερος από το Νόρις, που ήταν δεύτερος με τη McLaren. Οι οδηγοί χρησιμοποιήσαν κυρίως τη μέση γόμα (C4) και τη μαλακή γόμα (C5). Ελάχιστοι γύροι (21) έγιναν με τη σκληρή γόμα και όλοι με Alfa Romeo. Από τα 60 λεπτά του FP2 αξιοποιήθηκαν μόνο τα 27 οπότε πολύ λίγοι οδηγοί δοκιμάσαν με υψηλό φορτίο καυσίμου. Ο Λόγκαν Σάρτζαντ με τη Williams συμπλήρωσε τη μεγαλύτερη απόσταση (12 διαδοχικούς γύρους σε ένα σετ μεσαίας γόμας), ενώ με μαλακή γόμα οι Λεκλέρκ, Ζου και Στρολ συμπλήρωσαν 11 συνεχόμενους γύρους.

    Παρά το γεγονός ότι αυτό το Σαββατοκύριακο έχει κλασσική διαμόρφωση προγράμματος η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών είχε πολλούς πρωτάρηδες και η δεύτερη ήταν μισή. Συνολικά οι οδηγοί στο FP2 συμπλήρωσαν 318 γύρους έναντι 543 πέρυσι. Η σκληρή γόμα θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα. Το κράτημα στην πίστα βελτιώνεται όσο στρώνεται η αγωνιστική γραμμή με λάστιχο ενώ η διαφορά ανάμεσα στη μέση και στη μαλακή γόμα είναι της τάξεως του μισού δευτερολέπτου. Μετά το τέλος των δοκιμών οι Λεκλέρκ και Νόρις χαμογελούσαν ικανοποιημένοι ενώ εμφανώς προβληματισμένοι με το σετάρισμα των μονοθεσίων τους ήταν οι Φερστάπεν και Χάμιλτον.

    Οι χρόνοι στο FP2 είναι:

    Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 16:00 αύριο και θα μεταδοθούν απευθείας από το ΑΝΤ1+.

    Διαβάστε επίσης:
    Χατζηδάκης: Στα όρια του σουρεαλισμού η πρόταση προανακριτικής ως προς το πρόσωπό μου

    Κασσελάκης σε Κοτζιά: Είμαι ανοιχτός σε διάλογο και συνεργασία

    Από το Βρετανικό Μουσείο για πρώτη φορά στην Αθήνα: Αρχαίο αγγείο στο Μουσείο Ακρόπολης



    ΣΧΟΛΙΑ