• AUTO

    F1: Αυτοκριτική από το Χάμιλτον!

    2024 Austrian Grand Prix, Saturday – Sebastian Kawka


    Ο πρωταθλητής χαρακτήρισε την εμφάνισή του στο Grand Prix της Αυστρίας απογοητευτική μετά τον τερματισμό του στην 4η θέση.

    Ο Τζώρτζ Ράσελ ήταν εκεί να ωφεληθεί από τη σύγκρουση των Νόρις, Φερστάπεν και να πάρει τη 2η νίκη στην καριέρα του και για λογαριασμό της Mercedes τα τελευταία 3 χρόνια. Αντίθετα ο Χάμιλτον ακόμη μια φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

    Έτσι φυσιολογικά επικράτησε πανηγυρισμός στο μισό γκαράζ της Mercedes, καθώς ο Ράσελ κατάφερε κερδίσει αλλά στο άλλο μισό υπήρχε ένταση καθώς ο Χάμιλτον βίωσε έναν δύσκολο Grand Prix παρά το γεγονός ότι έχασε για λίγο το βάθρο.

    Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε καλά τον αγώνα, ανέβηκε στην 4η θέση προσπερνώντας τη Ferrari του Σάινθ και επιτέθηκε στο Ράσελ για την 3η θέση – οι δυο τους άλλαξαν για λίγο θέσεις στον 3ο γύρο – αλλά σύντομα βρέθηκε ξανά στην 5η θέση αφού του ζητήθηκε να επιστρέψει τη θέση του στον Σάινθ με τους αγωνοδίκες να ερευνούν τον Βρετανό για κίνηση εκτός πίστας και απόκτηση πλεονεκτήματος στην εκκίνηση του αγώνα.

    Τα πράγματα χειροτέρεψαν για το Χάμιλτον στον 23ο γύρο καθώς γλίστρησε πάνω από τη γραμμή εισόδου των pit stops κατά την είσοδό του, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή πέντε δευτερολέπτων, ενώ παράλληλα ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα του μέσω ασυρμάτου για το λάθος του.

    Ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ, προσπάθησε να εμψυχώσει τον οδηγό του στον αγώνα αλλά ο Χάμιλτον έμεινε απογοητευμένος με την απόδοσή του αυτό το Σαββατοκύριακο:

    «Η απόδοσή μου ήταν αρκετά απογοητευτική, αλλά πραγματικά χαρούμενος για την ομάδα», είπε στο Sky Sports F1: «Όλοι στο εργοστάσιο έχουν δουλέψει πολύ σκληρά φέτος για να πετύχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα και στον Τζόρτζ, το αξίζουν πραγματικά.

    Εγώ απλά ήμουν πολύ χάλια όλο το Σαββατοκύριακο. Δεν φταίει η προσπάθεια, αλλά γενικά ήμουν αργός και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Είχα κάποια ζημιά στο μονοθέσιο, νομίζω ότι εγώ και ο Σάινθ ακουμπήσαμε.

    Υπάρχει ένα σημάδι στο πλάι του μονοθέσιου, γι’ αυτό και βγήκα εκτός στη στροφή 1». Η Mercedes, σημείωσε την πρώτη της νίκη σε 33 αγώνες της Formula 1 – το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αυστρία και πρώτη μετά τη νίκη του Ράσελ στο Grand Prix του Σάο Πάολο το 2022.

    Επόμενη στάση αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το Βρετανικό GP – εντός έδρας αγώνας και για τους δύο οδηγούς της Mercedes – η ομάδα θα επιδιώξει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, έχοντας τώρα τρία βάθρα στη σειρά. Στους προηγούμενους αγώνες μέσα στο 2024 δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο.

    Διαβάστε επίσης:

    Το νέο Mercedes-Benz eSprinter στην Ελλάδα!

    Porsche 911 Turbo: Ένα γρήγορο ταξίδι 50 χρόνια πίσω!

    Κίτρινη η πρώτη επαναφορτιζόμενη BMW Μ5!



    ΣΧΟΛΙΑ