• AUTO

    F1 Αυστρία, Sprint: Στην pole o Φερστάπεν!

    SPIELBERG, AUSTRIA – JUNE 28: Pole position qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing is presented with the Pirelli Pole Position Award by Verena Culka in parc ferme during Sprint Qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 28, 2024 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)


    O Ολλανδός πρωταθλητής την κρίσιμη στιγμή για χιλιοστά του δευτερολέπτου πήρε την pole στον αγώνα Sprint.

    Η σημερινή πρώτη μέρα του Αυστριακού GP έκρυβε μεγάλες αντιθέσεις για τους Ταύρους που βρίσκονται στον εντός έδρας αγώνα τους.  Ο Φερστάπεν έμεινε από πρόβλημα στην υβριδική μηχανή στο FP1 το οποίο διορθώθηκε αμέσως και ο Ολλανδός έκανε τον ταχύτερο χρόνο. Την ίδια στιγμή ο Πέρεζ ήταν στη γνωστή μέτρια απόδοσή του. Καθότι πρόκειται για Σαββατοκύριακο με διαμόρφωση Sprint το FP1 ήταν η μόνη περίοδος ελεύθερων δοκιμών. Οι ομάδες κλήθηκαν μετά από 60min στην πίστα να αποδώσουν τα μέγιστα στις κατατακτήριες δοκιμές του Sprint. Εκεί δεν είχαμε ιδιαίτερες εκπλήξεις καθώς οι 10 οδηγοί των 5 κορυφαίων ομάδων πέρασαν στη δεκάδα: Mercedes, McLaren, Ferrari, Red Bull, Alpine. Ο μόνος που καρδιοχτύπησε στο SQ1 ήταν ο Χάμιλτον που υπερέβη τα όρια της πίστας στην πρώτη του προσπάθεια, έτσι σβήστηκε ο χρόνος του.

    Το ξεκίνημα του SQ3 βρήκε τους δέκα οδηγούς σε παιχνίδι αναμονής. Κανείς τους δεν βγήκε τα πρώτα 6 λεπτά και όλοι όρμησαν στο φινάλε προσδοκώντας να βρουν την πίστα σε καλύτερο σημείο. Χαμένος ο Λεκλέρκ που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στην υβριδική μηχανή (ενεργοποιήθηκε το anti stall σύστημα) με αποτέλεσμα να μην προλάβει να χρονομετρηθεί. Στο SQ3 οι McLaren εντυπωσίασαν κατεβάζοντας τους χρόνους τους, πρώτα ο Πιάστρι και μετά ο Νόρις. Εν τέλει ο Φερστάπεν κατάφερε την ύστατη στιγμή για χιλιοστά του δευτερολέπτου να τοποθετήσει τη Red Bull στην pole. H Red Bull ήταν ταχύτερη στο πρώτο και στο τρίτο μέρος της πίστας, η McLaren στο δεύτερο μέρος.

    Ο poleman τόνισε: «Είναι υπέροχο να είμαι πρώτος εδώ μπροστά στους, ενθουσιασμένους οπαδούς μου, στο εντός έδρας Grand Prix για την ομάδα. Ήταν μια καλή μέρα μέχρι τώρα. Ήταν πραγματικά ευχάριστο να οδηγώ το μονοθέσιο, αισθάνθηκα αμέσως καλή ισορροπία και στη συνέχεια έκανα κάποιες μικρές ρυθμίσεις πριν τις κατατακτήριες δοκιμές σπριντ. Όλα λειτούργησαν πολύ καλά, οπότε είναι μια καλή αρχή για το Σαββατοκύριακο. Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, αλλά είμαι ευχαριστημένος με τη σημερινή μέρα».

    Συνολικά η τελική κατάταξη ήταν:

    Ο αγώνας Sprint είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 13:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1+.

    Διαβάστε επίσης

    Ηλεκτρικό Mini Aceman!



    ΣΧΟΛΙΑ