Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

EKO Acropolis Rally: Στο κέντρο της δράσης!

EKO Acropolis Rally

Το service park κάθε αγώνα WRC θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν η καρδιά του.

Ως προς το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο παλμός δόθηκε μέσα από τις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Εκεί στρατοπέδευσαν για σχεδόν μία εβδομάδα οι ομάδες των 70 συμμετεχόντων, εκεί επισκευάστηκαν τα αυτοκίνητά τους, από εκεί καθορίστηκε σημαντικό μέρος της έκβασης του αγώνα.

Τα παραπάνω, συνήθως υπό το βλέμμα χιλιάδων θεατών (στις 25.000 προσδιορίστηκαν φέτος), οι οποίοι έχοντας ελεύθερη είσοδο στο χώρο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των αυτοκινήτων, τα πληρώματα, ακόμα και τον αγώνα από τις γιγαντοοθόνες που στήθηκαν στο χώρο θεατών.

Όπως έγινε και το βράδυ του Σαββάτου, που αρκετοί θεατές επέλεξαν να παρακολουθήσουν το θέαμα της EKO Super Special Stage από το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ΕΚΟ.


Το service park του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις εκτείνεται σε 167 στρέμματα, στα οποία εκτός από το χώρο θεατών και επισκευών, περιλαμβάνονται οι χώροι πάρκινγκ, το ελικοδρόμιο, τα κτίρια που εξυπηρετούν τις ανάγκες του αγώνα και το σημείο που για πρώτη φορά φέτος δόθηκε η εκκίνηση, όπως και ο τερματισμός.

Ακριβώς εμπρός από την είσοδο της Έκθεσης, όπου λίγο μετά την εκκίνηση η ράμπα μεταμορφώθηκε σε σκηνή για μια συναυλία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μανώλη Κονταρό, που κράτησε επί ποδός περίπου 5.000 θεατές μέχρι τη 01:00 τα ξημερώματα.

Για τις ανάγκες των ομάδων την πύλη του service park πέρασαν περισσότερες από 100 νταλίκες, με τη νικήτρια ομάδα του αγώνα, τη Hyundai Shell Mobis να φέρνει στην Ελλάδα 15 από αυτές, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα, στους χώρους του εργάστηκαν περισσότεροι από 400 μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι και επισκευαστές!


Εμπρός από την είσοδο της Έκθεσης, όπου λίγο μετά την εκκίνηση η ράμπα μεταμορφώθηκε σε σκηνή για μια συναυλία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μανώλη Κονταρό, που κράτησε επί ποδός περίπου 5.000 θεατές μέχρι τη 01:00 τα ξημερώματα.

Ειδικότερα για το 2024, ο Δήμος Λαμιέων υπέγραψε σύμβαση με τη ΔΕΗ προκειμένου το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας (περίπου μία μεγαβατώρα-MWh) που απαιτήθηκε για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του EKO Service Park στη Λαμία να καλυφθεί από Εγγύηση Προέλευσης (ΕΠ), η οποία εκδίδεται από τον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) και πιστοποιεί την προέλευση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μια μεγάλης κλίμακας διεθνής αθλητική διοργάνωση προέβη σε ανάλογη πρωτοβουλία, η οποία τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κλιματική ουδετερότητα και στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή – σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εθνικού Κλιματικού Νόμου. Ήταν δε απόδειξη της αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και του Δήμου Λαμιέων.


Το βράδυ του Σαββάτου, που αρκετοί θεατές επέλεξαν να παρακολουθήσουν το θέαμα της EKO Super Special Stage από το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ΕΚΟ.

Διαβάστε επίσης: 

Γίνε γείτονας του Πρίγκιπα William και της Πριγκίπισσας Kate Middleton με €23.800 την εβδομάδα

Αγνώριστη η Αθηνά Ωνάση – Η νέα φωτογραφία και επένδυση της χρυσής κληρονόμου

Η United Group δημοσίευσε τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2023