• AUTO

    Δυστύχημα στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου: Δυο πικρές αλήθειες!


    Δε μετράει αν ήταν καλός οδηγός, αν είχε εμπλακεί σε άλλα τροχαία ή του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα.

    Έχασε τη ζωή του γιατί δε φορούσε ζώνη.

    Διαβάζω με έκπληξη στα ρεπορτάζ των συναδέλφων πάρα πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή και το βίο του Γιάννη Σάσσαλου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο προχτές βράδυ στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

    Λεπτομέρειες που σκιαγραφούν ένα προφίλ ανθρώπου παθιασμένου με τα αυτοκίνητα, την ταχύτητα και τους αγώνες. Διαβάζω για πρότερα τροχαία, για παραβατική συμπεριφορά που οδήγησε σε αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, για πάρα πολλά, άλλα άσχετα με το θέμα της Οδικής Ασφάλειας.

    Δυστυχώς ο θάνατος δε ρωτά πως σε λένε Πουρναράκη, Σάσσαλο, Παντελίδη, Βακάκη δεν έχει καμία σημασία. Παρατηρώ προσεκτικά το κουφάρι του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο άτυχος συμπατριώτης μας.

    Υπάρχει ξεκάθαρα ζωτικός χώρος επιβίωσης στη θέση του οδηγού. Η πρώτη πικρή αλήθεια είναι ότι αν είχε παραμείνει στη θέση του είχε σοβαρές πιθανότητες να ζήσει.

    Ο Σάσσαλος έχασε τη ζωή του γιατί από τη σύγκρουση με τις κολώνες πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο. Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο γιατί δε φορούσε ζώνη.

    Η δεύτερη πικρή αλήθεια είναι ότι αν φορούσε ζώνη θα είχε συγκρατηθεί πάνω στο κάθισμα και όπως δείχνει ξεκάθαρα η εικόνα θα είχε σημαντικές πιθανότητες επιβίωσης.

    Προφανώς η ακατάλληλη ταχύτητα, υπερβολική στη συγκεκριμένη περίπτωση, έπαιξε το ρόλο της στο να χαθεί ο έλεγχος του αυτοκινήτου και να προκληθεί σύγκρουση.

    Όμως από μόνη της δεν ήταν αρκετή. Χρειάστηκε και δεύτερη αιτία, καθοριστική, αυτή είναι ότι ο θανών δε φορούσε ζώνη ασφαλείας. Τα τροχαία δυστυχήματα οφείλονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις πέντε παρακάτω αιτίες:

    1. Ακατάλληλη ταχύτητα
    2. Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ/ουσιών
    3. Απόσπαση προσοχής
    4. Μη χρήση ζώνης
    5. Μη χρήση κράνους

    Τηρώντας τα παραπάνω μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες να είστε ασφαλείς.

    Διαβάστε επίσης:

    RANGE ROVER SPORT SV EDITION 2!

    Αναζητώντας ψηλά κύματα!

    MG3 Hybrid+: Άνεση και Οικονομία!



    ΣΧΟΛΙΑ