• AUTO

    BYD Dolphin: Ηλεκτρικό κάτω από 20χ!

    BYD Dolphin

    BYD Dolphin


    Ο Όμιλος Σφακιανάκη ανακοινώνει για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων νέες τιμές του ηλεκτρικού BYD Dolphin.

    Με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», η βασική τιμή του Dolphin υπολογίζεται στα 19.998 €, όσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο με συμβατικό σύστημα κίνησης ή υβριδικό! Στην περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος η τιμή μειώνεται περισσότερο κατά 2.000 €, στα 17.998 €! Συνδυάζοντας την τιμή με τον πλούσιο εξοπλισμό της βασικής έκδοσης Comfort (ενδεικτικά αναφέρουμε: αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταλλικό χρώμα, ζάντες αλουμινίου 17”, καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και επενδύσεις από Vegan δέρμα, οθόνη infotainment 12,8” με σύστημα πλοήγησης, πανοραμική κάμερα 360°, αντλία θερμότητας και περισσότερα από 20 συστήματα άνεσης και ασφάλειας), το Dolphin είναι η ασυναγώνιστη πρόταση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου! Ο χαρακτήρας του τονίζεται από τα διαθέσιμα μοντέρνα χρώματα. Η έκδοση Comfort συνοδεύεται από 6 χρωματικές επιλογές, Cream White, Skiing White, Urban Grey, Jet Black, και για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν Coral Pink και Amethyst Purple. Η έκδοση Design με τη στάνταρ πανοραμική ηλιοροφή προσφέρεται σε 4 διαφορετικές διχρωμίες, που δημιουργούν την αίσθηση της αποκλειστικότητας. Η τιμή του Dolphin Design είναι 28.380 € (21.514 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»).


    Η τεχνολογία του BYD Dolphin αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του, καθιστώντας το ένα από τα πιο προσιτά και προηγμένα ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά. Ενσωματώνει την Blade Battery, μια μπαταρία 60,4 kWh Λιθίου Φωσφορικού Σιδήρου (LFP), που προσφέρει αυτονομία έως 427 χλμ. (WLTP). Η μπαταρία αυτή διακρίνεται για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητά της, έχοντας υποβληθεί με επιτυχία στη δοκιμασία Nail Penetration Test, γνωστή ως το “Έβερεστ” των δοκιμών ασφάλειας για μπαταρίες. Το BYD Dolphin βασίζεται στην πλατφόρμα e-Platform 3.0, η οποία ενσωματώνει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με απόδοση συστήματος της τάξης του 89%.


    Ο κινητήρας είναι σύγχρονος, μόνιμου μαγνήτη, με ισχύ 150 kW (204 ίππων) και ροπή 310 Nm. Επιταχύνει το Dolphin από 0 σε 160km/h σε 7 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160km/h για λόγους αποδοτικότητας. Τα τέσσερα προφίλ οδήγησης – Sport, Normal, Economy, Snow – προσαρμόζουν τις λειτουργίες του οχήματος στις οδηγικές συνθήκες και ανάγκες του οδηγού, ενώ τα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς (τα εμπρός αεριζόμενα) εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης. Η τεχνολογία Vehicle-To-Load (V2L) του BYD Dolphin επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών με ισχύ 3,3 kW, καθιστώντας το όχημα κινητό σταθμό παροχής ενέργειας. Η ενσωματωμένη αντλία θερμότητας περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, αυξάνοντας τη θερμική απόδοση έως και 15% τον χειμώνα, αξιοποιώντας την θερμότητα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το χώρο επιβατών και τη μπαταρία. Το BYD Dolphin διαθέτει επίσης μια πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, όπως τα Predictive Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Rear Cross Traffic Alert και Lane Departure Prevention. Επιπλέον, το Adaptive Cruise Control και το Intelligent Cruise Control ενισχύουν την απόλαυση και την ασφάλεια κατά την οδήγηση, ενώ το σύστημα με τις εξωτερικές κάμερες παρέχει πανοραμική ορατότητα 360 μοιρών.


    Ο οργανισμός Euro NCAP έχει υποβάλει σε δοκιμές ασφάλειας το BYD Dolphin και το έχει αξιολογήσει με τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστεριών. Μάλιστα, το Dolphin, στην προστασία των επιβατών συγκέντρωσε ποσοστό 89%, ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι μετωπικοί και πλευρικοί (εμπρός) αερόσακοι, οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας καθώς και αυτός που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Σημειώνουμε ότι όλα τα μοντέλα BYD συνοδεύονται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 km, εγγύηση 8 ετών/200.000 km. για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 km. για τον ηλεκτροκινητήρα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις στόχος παραπληροφόρησης

    Από 29.000 η ηλεκτρική Alfa Romeo!

    Μεικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές – Πτώση 5% για την Porsche



    ΣΧΟΛΙΑ