• AUTO

    Aston Martin δια χειρός Αλόνσο!


    Περισσότερη ισχύ, λιγότερο βάρος, καλύτερη αεροδυναμική απόδοση: Υποδεχτείτε την Aston Martin Valiant.

    Ο Φερντάντο Αλόνσο και η Aston Martin συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν την Valiant, την πιο ακραία για νόμιμη κυκλοφορία Aston Martin που κατασκευάστηκε ποτέ.

    Η εστιασμένη στην πίστα, ειδική έκδοση Aston Martin Valiant θα αποκαλυφθεί από τον Φερνάντο στις 12 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood σε μια συναρπαστική επίδειξη ανόδου στον διάσημο αγώνα Hill Climb.


    Η Valiant σχεδιάστηκε κατόπιν ειδικής παραγγελίας από τον δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και οδηγό της Aston Martin.

    Ο Αλόνσο ζήτησε μια ελαφριά, πιο ακραία, εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα έκδοση της θεαματικής Aston Martin Valour. Ακολουθώντας την παραγγελία και εμπνευσμένοι από την 22χρονη καριέρα του Αλόνσο στη F1 και το πάθος του για οδήγηση στα όρια, η Valiant γεννήθηκε ως μια αυστηρά περιορισμένη έκδοση ειδικής παραγωγής που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί προσεκτικά από τους ειδικούς του τμήματος εξατομίκευσης της Aston Martin.

    Εξοπλισμένη με κινητήρα Twin-Turbo V12, 5.2lt/745PS συνδυασμένο με ειδικό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, η Valiant συνεχίζει τη μακρά παράδοση της μάρκας στην ανάπτυξη συλλεκτικών μοντέλων ειδικής έκδοσης, με παραγωγή μόλις 38 μονάδων. Όλα θα παραχθούν μέσα στο 2024.


    Η Valiant θα κάνει την δημόσια της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood (11-14 Ιουλίου), με τον πρώτο της πελάτη, τον Αλόνσο, να την οδηγεί την Παρασκευή στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην εμβληματική διαδρομή Hill Climb λίγες μέρες μετά τον αγώνα του, στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

    “Η Valour ήταν ένας θεαματικός εορτασμός της 110ης επετείου της Aston Martin και με ώθησε να παραγγείλω μια πιο ακραία, εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, έκδοση εστιασμένη στην πίστα, ενώ παράλληλα να προσφέρει συναρπαστική οδήγηση στο δρόμο” δήλωσε ο Φερνάντο:

    «Η Valiant γεννήθηκε από το πάθος μου για οδήγηση στα όρια και απόλαυσα τη στενή συνεργασία με την ομάδα της Aston Martin τόσο στον σχεδιασμό όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές και πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα αριστούργημα».


    Η Valiant είναι σχεδιασμένη με την τελευταία τεχνολογία, εμπνευσμένη από την F1 και φέρει εξωτικά υλικά για μείωση του βάρους. Επικεντρώνεται στο να τοποθετήσει τον οδηγό σε μια πραγματικά μοναδική, έντονη και συναισθηματική οδηγική εμπειρία.

    Ο απόλυτος συνδυασμός επιδόσεων και έντασης, η Valiant ενσαρκώνει τη σταθερή δέσμευση της Aston Martin να κατασκευάζει σπάνια και εξαιρετικά αυτοκίνητα για πραγματικούς οδηγούς.


    Ξεχωρίζουν τα καλύμματα των φρένων, τα οποία αποτελούν αναφορά στο πανίσχυρο αγωνιστικό αυτοκίνητο Le Mans ‘Muncher’, και οι τέσσερις εξατμίσεις τιτανίου μεγάλου διαμετρήματος που τιμούν το soundtrack του υπέροχου V12 της Aston Martin.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Αυστρία: Zητείται ταυρομάχος

    Rivian: Άλμα για τη μετοχή καθώς η Volkswagen επενδύει 5 δισ. δολάρια στην εταιρεία

    Οδηγούμε το υβριδικό Peugeot 3008



    ΣΧΟΛΙΑ