H εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, παρουσίασε μια υγιή εικόνα το 2024 με τις πωλήσεις να έχουν άνοδο και τους Έλληνες να επιλέγουν οχήματα της μικρομεσαίας κατηγορίας (B segment) κυρίως SUV. Το best seller της αγοράς ήταν το Toyota Yaris Cross με 8.181 ταξινομήσεις και ακολούθησε το Yaris με 6.832 ταξινομήσεις.
Η κατηγορία Β συγκέντρωσε το 56% των πωλήσεων ήτοι 76.733 οχήματα. Tα SUV που πουλήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες (Α, Β, C, D, E, F, G) ήταν 82.197 ποσοστό 60% της αγοράς. Στο αντίποδα τα sport αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ήταν μόλις 196 ήτοι το 0,14% της αγοράς.
Στην κατηγορία Α κυριάρχησε το Fiat Panda με μερίδιο 40% και 3.579 πωλήσεις. Στα ΑSUV το Ignis με 2954 πωλήσεις και ποσοστό 56%. Στην κατηγορία Β όπως προαναφέραμε κυριάρχησε το Yaris (21,5%) και στα Β SUV το Yaris Cross (18,2%).
Στην κατηγορία C κυριάρχησε το i30 με 1504 ταξινομήσεις (15,5%) και στα C SUV η BMW X1 με 3.223 ταξινομήσεις (13,5%). Στην κατηγορία D το Tesla model 3 με 1282 ταξινομήσεις (51%) και στα D SUV το ΒΜW X2 με 933 ταξινομήσεις (13,3%).
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα πολυτελή αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες. Στη χώρα μας πωλήθηκαν: 632 Land Rover, 471 Lexus, 274 Porsche, 92 Jaguar, 22 Maserati, 7 Bentley, 6 Lotus, 2 Lamborghini, 2 Ferrari, 1 Rolls Royce. Ειδικότερα τα Lotus ήταν Emira, τα Lamborghini Revuelto, τα Ferrari 296 GTB. Η Porsche ταξινόμησε δεκατέσσερις 911, η Bentley 3 Bentayga και μια Continental και η Maserati 2 Levante.
Διαβάστε επίσης
Alfa Romeo Junior από 25 χιλιάδες!
F1 – Ferrari: Ο Έλκαν υποδέχτηκε το Χάμιλτον (video)!
Peugeot: Mε 3 οδηγούς F1 στο WEC!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έλον Μασκ: «Υποσχέθηκε 2 εκατ. δολάρια σε ψηφοφόρους», καταγγέλλουν οι Δημοκρατικοί
- Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο με το ΝΑΤΟ, λένε οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες
- ΗΠΑ: Παράταση στην απαγόρευση απέλασης Βενεζουαλενών μεταναστών
- Τζέι Ντι Βανς από Γροιλανδία: Η Δανία «δεν έχει κάνει καλή δουλειά» εδώ

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα

Δύο εκατομμύρια ευρώ σε έναν χρόνο «έχασε» το εμβληματικό ακίνητο στην Αρεοπαγίτου που ανήκε κάποτε στον «Έλληνα Μπάφετ»
Αλεξάνδρα του Ανόβερο: Η εγγονή της Γκρέις Κέλι και κόρη της Καρολίνας του Μονακό που σπάει τους κανόνες των γαλαζοαίματων

ΔΑΑ: Οι περσινές αμοιβές των 2,13 εκατ. ευρώ στον CEO Γιάννη Παράσχη και τα νέα παχυλά μπόνους στα στελέχη

One & Only Kea: Εξώδικα στη Redex από τους ιδιοκτήτες ενόψει… συμβιβασμού για τα χρέη – Αποκλειστικό mononews
