Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

40 χρόνια Nismo!

Η Nissan γιορτάζει την 40η επέτειο της NISMO που ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1984.

Η Nissan Motorsport International είναι το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού και επιδόσεων της Nissan. Αντιπροσωπεύει την ενσάρκωση της αφοσίωσης της εταιρείας στις επιδόσεις, τόσο στην πίστα όσο και στους δρόμους. Με ιστορική έδρα στο Omori του Τόκιο, η NISMO ήταν πάντα η κινητήρια δύναμη πίσω από τα πιο συναρπαστικά οχήματα και τα επιτεύγματα της Nissan στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η φράση «Track to road» ενσωματώνει τον στόχο της NISMO να προσφέρει την απόλυτη απόδοση Nissan για τους οδηγούς αυτοκινήτων δρόμου, αντλώντας έμπνευση και εμπειρίες από το πιο σκληρό πεδίο δοκιμών – την πίστα.

Για τον εορτασμό της επετείου, οι επισκέπτες της Nissan Global Headquarters Gallery στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας μπορούν να δουν μια ποικιλία μοντέλων NISMO όπως το εξαιρετικά σπάνιο NISMO 270R και το μοναδικό NISMO 400R, μαζί με θρύλους των αγώνων όπως το Nissan R390 GT1, το οποίο πήρε την 3η θέση στο 24 Hours of Le Mans του 1998, το Nissan R91CP το οποίο κέρδισε το 24 Hours of Daytona και το Calsonic Skyline GT-R Group A, τον κυρίαρχο του Japan Touring Car Championship (JTCC).

Επιπλέον, εκτίθενται οχήματα από την τρέχουσα σειρά μοντέλων της NISMO στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των Ariya NISMO, AURA NISMO και FAIRLADY Z NISMO. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024.

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας επιχειρηματικής μονάδας μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan και πρόεδρος του NMC Takao Katagiri δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους υποστήριξαν την NISMO από το 1984. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ταχύτητα, αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό όπως στο παρελθόν, έτσι και για τις επόμενες δεκαετίες. Η δέσμευσή μας «Track to road» βρίσκει σήμερα έκφραση στα εργοστασιακά αγωνιστικά μας προγράμματα Super GT και Formula E».

Μιλώντας για το μέλλον, ο Katagiri είπε: «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ενθουσιασμό στους οπαδούς στην πίστα και να ενσωματώσουμε τις γνώσεις από την πίστα, σε προϊόντα που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να επεκτείνουμε σταδιακά την επιχείρησή μας παγκοσμίως, παρέχοντας πιο συναρπαστικά μοντέλα NISMO σε πελάτες σε όλο τον κόσμο». Η γιορτή συνεχίζεται με το Φεστιβάλ NISMO 2024, που έχει προγραμματιστεί την 1η Δεκεμβρίου στο Fuji International Speedway (στην επαρχία Shizuoka). Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην 40η επέτειο της NISMO, αποτίοντας φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά της μάρκας, τα αγωνιστικά επιτεύγματα και την εξέλιξη αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Διαβάστε επίσης:

Στην Ελαφόνησο με το τετρακίνητο Nissan Qashqai

Δημιουργήθηκε η BMW Group Hellas Leasing!

Ένα καρό με ιστορία!