• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Βουτιά 1,4% στο ξεκίνημα για τον Dow Jones – Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με πτώση άνοιξαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα (Δευτέρα του Πάσχα των καθολικών), η οποία σε αντίθεση με τις αγορές της Ευρώπης είναι σήμερα ανοιχτή.

    Η πτώση έρχεται στον απόηχο της  ιστορική συμφωνία για μείωση της παραγωγής του πετρελαίου, η οποία υπογράφηκε και επίσημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά και τη συμφωνία των παραγωγών εκτός OPEC+ για μείωση και της δικής τους παραγωγής, παρά την αρχική αντίδραση από το Μεξικό. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την τελική συμφωνία,  οι χώρες του OPEC+, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ρωσία θα μειώσει την παραγωγή του κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ ΗΠΑ, Βραζιλία και Καναδάς θα συνεισφέρουν άλλα 3,7 εκατ. βαρέλια, καθώς μειώνεται η παραγωγή τους.

    Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, κινείται στα 23,38 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο +2,72%.

    Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον συνεχίζει να βρίσκεται στην εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα που ξεκινούν από αυτή την εβδομάδα, που αναμένεται να δείξουν την επίπτωση του κορονοϊού πάνω στις μεγάλες εταιρείες της χώρας. Αν δεν βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία ή εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, η αμερικανική οικονομία μπορεί να χρειαστεί να περάσει 18 μήνες με κυλιόμενους περιορισμούς, καθώς η επιδημία θα έρχεται και θα φεύγει σε κύματα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Federal Reserve της Μινεάπολης, Νιλ Κάσκαρι.

    Αυτή την ώρα, περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη των συνεδριάσεων, ο Dow Jones κινείται στις 23.384,50 μονάδες με απώλειες -1,41%. Μόλις 4 από τις 30 μετοχές του δείκτη κινούνται θετικά (Walmart 1,76%,Chevron  0,87%, Intel 0,77% και Walgreens 0,70%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν η  Caterpillar  (-6,62%) και η American Express (-4,70%).

    Ο S&P 500 κινείται στις 2.754,54 μονάδες με πτώση -1,26% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq  στις 8.093,43  με απώλειες -0,74%.



    ΣΧΟΛΙΑ