• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Τέταρτη σερί συνεδρίαση με ρεκόρ για S&P και Nasdaq

    Wall Street Dow Jones


    Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση στη Wall Street, οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq κατάφεραν να κλείσουν σε νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς η αισιοδοξία από την συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού συνεχίζει να δίνει ώθηση στην αγορά, την ώρα που ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα αυξάνουν ακόμα περισσότερα την αισιοδοξία της αγοράς.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 26.124,57 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,23%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.914,04 μονάδες, με άνοδο 0,57% ενώ ο  Nasdaq στις 8.109,69 μονάδες, με άνοδο 0,99%.

    Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι Αμερικανοί και οι Καναδοί αξιωματούχοι που διαπραγματεύονται μια αναθεωρημένη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA) πιθανόν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι την προθεσμία της Παρασκευής. Παρόμοια αισιοδοξία εξέφρασε και ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζαστίν Τριντό.

    Η επίτευξη συμφωνίας θα αυξήσει την αισιοδοξία για τις επικείμενες συνομιλίες των ΗΠΑ με την Κίνα, αλλά και την ΕΕ, για τις εμπορικές τους διενέξεις.

    Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία του υπ. Εμπορίου έδειξαν πως το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% το β΄ τρίμηνο. Οι αναλυτές περίμεναν πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα παρέμενε σταθερός στο 4,1%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 19 έκλεισαν σε θετικό έδαφος και 11 τερμάτισαν με πτώση. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Microsoft (+1,60%), ενώ ακολούθησαν οι Apple (+1,49%) και η VISA (+1,27%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των American Express (-0,51%), United Technologies (-0,65%) και Walgreens Boots Alliance (-0,89%).



    ΣΧΟΛΙΑ