Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τέταρτη ημέρα πτώσης για τον S&P, η Micron «έσωσε» τον Nasdaq

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street καθώς ο Nasdaq δεν ακολούθησε στις απώλειες τον Dow Jones και τον S&P 500, χάρη στην ώθηση που έλαβε από τη μετοχή της Micron.

Η εταιρεία κατασκευής ημιεπεξεργαστών ανακοίνωσε θετικότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου, κλείνοντας με άνοδο 13,46% και παρασύροντας προς τα πάνω όλο τον κλάδο των σχετικών εταιρειών (SOX, +3,21%).

Από την άλλη πλευρά, οι αισιόδοξες δηλώσεις του  Μνούτσιν στο CNBC, σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το αρχικά θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι δύο χώρες έχουν διανύσει περίπου το 90% της διαδρομής και υπάρχει ένα μικρό περιθώριο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, υποστηρίζοντας πως είναι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος Πρόεδρος μπορούν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στη συνάντηση που θα έχουν στο περιθώριο της G-20. Ο ίδιος ο Τραμπ, πάντως, προειδοποίησε λίγο αργότερα πως θα επιβάλει νέες «ουσιαστικές» κυρώσεις προς την Κίνα αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον Σι Τζινπίνγκ.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 26.536,82 μονάδες, με απώλειες -0,04% ενώ ο S&P 500, στην τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση έκλεισε στις 2.913,78 μονάδες με απώλειες -0,12%.

Ο Nasdaq, αντίθετα, έκλεισε στις 7.909,97 μονάδες με κέρδη +0,32, σπάζοντας το αρνητικό σερί.