Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τεχνολογικό sell off έριξε κάτω από τις 8.000 μονάδες τον Nasdaq

Wall Street

Μικτή ήταν η εικόνα στη Wall Street την Τετάρτη με τον Dow Jones να κλείνει με οριακά κέρδη, χάρη στις προσπάθειες επανέναρξης των συζητήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, την ώρα που ένα τεχνολογικό sell off έριχνε κάτω από τις 8.000 μονάδες τον Nasdaq.

O Dow Jones έκλεισε στις 25.974,99 μονάδες, με άνοδο 0.09%. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,28% στις 2.888,60 μονάδες, ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 7.995,17 μονάδες, με πτώση 1,19%.

Η σημερινή επίδοση του Nasdaq ήταν η χειρότερη από τα τέλη Ιουλίου. Η πτώση στις τεχνολογικές μετοχές έρχεται μετά τις καταθέσεις διευθυντών εταιρειών των social media, μεταξύ των οποίων της Facebook και της Twitter, στο Capitol Hill γύρω από την παραπληροφόρηση.

Την ίδια ώρα θετικά στον Dow Jones Trade-related concerns also weighed on the market with the U.S. and Canada set to restart high-stakes efforts to resolve differences as they work toward recasting the North American Free Trade Agreement.

Την ίδια ώρα οι τεχνολογικές εταιρείες φαίνεται πως βρίσκονται στο στόχαστρο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, ο οποίος θα συζητήσει με κρατικούς εισαγγελείς αργότερα αυτό το μήνα το κατά πόσο αυτές «ενδέχεται να βλάπτουν τον ανταγωνισμό και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών στις πλατφόρμες τους».

Η μετοχή της Facebook υποχώρησε κατά 2,33%, η μετοχή του Twitter βυθίστηκε κατά 6,06%. Η μητρική της Google, Alphabet υποχώρησε κατά 1,01%., η Microsoft υποχώρησε κατά 2,88%, η Amazon κατά 2,19% ενώ η Netflix κατά 6,17%.