Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wall Street: Συνέχισε για έκτη ημέρα το ανοδικό του σερί ο Dow Jones

Wall Street Dow Jones

Την έκτη του συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση κατέγραψε την Πέμπτη ο Dow Jones στη Wall Street, καθώς το πετρέλαιο αλλά και οι τεχνολογικές μετοχές συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στην αγορά.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 24.739,53 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,80%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.723,07 μονάδες με άνοδο 0,94% ενώ ο  Nasdaq  στις 7.404,97 μονάδες, με άνοδο 0,89%.

Η αναταραχή που επικρατεί στην Μέση Ανατολή μετά την απόφαση του Τραμπ να επαναφέρει τις κυρώσεις στο Ιράν, αλλά και τις επιθέσεις με Ιρανικές ρουκέτες σε Ισραηλινούς στόχους και την απάντηση του Τελ Αβίβ κατά στόχων στην Συρία, έχει οδηγήσει τη τιμή του αργού πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι.

Ταυτόχρονα, η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού και οι καλύτερες των αναμενόμενων εκτιμήσεις για την ανεργία βοήθησαν την αγορά ομολόγων, καθώς απομακρύνουν τα σενάρια για αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της FED.

Στο επίκεντρο βρέθηκε για μια ακόμα ημέρα και η μετοχή της Apple, η οποία σημείωσε νέο υψηλό ρεκόρ, κλείνοντας με νέα άνοδο 1,3%.