Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wall Street: Σε νέα ιστορικά ρεκόρ S&P και Nasdaq – Κερδοφόρα η εβδομάδα για αργό και χρυσό

Wall Street

Με κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να κλείνουν με νέα ρεκόρ, μετά την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, στο ετήσιο συνέδριο κεντρικών τραπεζών στο Ουαϊόμινγκ.

O επικεφαλής της Fed, υπερασπιζόμενος την πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, δήλωσε ότι είναι εφικτό να ακολουθηθεί ο προγραμματισμένος, σταδιακός ρυθμός αύξησης των επιτοκίων, χωρίς αυτό να σημάνει ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί πάνω από το στόχο του 2%.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 25.790,35 μονάδες, με άνοδο 0,52%. Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,5%.

Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή στις 2.874,69 μονάδες, με άνοδο 0,62%, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2.872,87 μονάδων, του περασμένου Ιανουαρίου. Σε επίπεδο εβδομάδας ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,9%.

O τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 7.945,98 μονάδες με άνοδο 0,86%. Αυτό ήταν το πρώτο κλείσιμο σε νέο ιστορικό υψηλό από τις 25 Ιουλίου. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,7%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 7 βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος στο τέλος της συνεδρίασης. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η DowDuPont (+1,62%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η Nike (-0,55%).

Στα συμβόλαια πετρελαίου, το αργό τύπου WTI, παραδόσεως Οκτωβρίου, σημείωσε άνοδο 1,3% κλείνοντας στα 68,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Εβδομαδιαία το πετρέλαιο σημείωσε κέρδη άνω του 5%.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η τιμή του συμβολαίου χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, το οποίο έκλεισε στο +1,6% και τα 1.213,30 δολάρια ανά ουγγιά, σε υψηλό 3 εβδομάδων. Αυτή μάλιστα ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδος από τον περασμένο Μάρτιο. Σε επίπεδο εβδομάδας ο χρυσός έσπασε το αρνητικό σερί των 6 εβδομάδων, καθώς ενισχύθηκε κατά 2,5%.