Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση για Dow Jones εν αναμονή της τρίτης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed

Jerome Powell, επικεφαλής Fed

Jerome Powell, επικεφαλής Fed

Με απώλειες έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, με την αγορά να στρέφει το βλέμμα της προς τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στην τρίτη αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2018.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών κινείται κυρίως γύρω από τις εκτιμήσεις που θα παρουσιάσει ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, για την οικονομία και τον πληθωρισμό στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει την ανακοίνωση των αυξήσεων. Ο Powell, αναμένεται μάλιστα να αναφερθεί και στον αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία που θα έχει ο εμπορικός πόλεμος που διεξάγουν οι ΗΠΑ εναντίον της Κίνας. Άλλωστε, τη Δευτέρα η Ουάσινγκτον ενεργοποίησε νέους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, ύψους 200 δισ. δολαρίων, με το Πεκίνο να απαντά με δασμούς 60 δισ. δολάρια σε αμερικανικά αγαθά.

Από εκεί και πέρα, η αγορά παρακολούθησε και την ομιλία του προέδρου Τραμπ στον ΟΗΕ. Ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε κριτική στον OPEC για τις αυξημένες τιμές του αργού, ζητώντας την αύξηση της παραγωγής, ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο εμπόριο.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.492,21 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,26%, ενώ ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.915,56 μονάδες, με απώλειες 0.13%. Αντίθετα για μια ακόμα ημέρα ο  Nasdaq κατάφερε να κινηθεί ανοδικά, επιστρέφοντας πάνω από το όριο των 8000 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισε στις 8.007,47 μονάδες, με κέρδη 0,18%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε κοντά στο 3,10%, πλησιάζοντας σε υψηλά επτά ετών.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 11 βρέθηκαν σε θετικό έδαφος. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι McDonald’s (+1,90%), Walt Disney (+0,76%) και Apple (+0,63%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι  Procter & Gamble (-1,35%), UnitedHealth (-1,44%) και Intel 45.91(-2,13%).