Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Wall Street: Οριακές απώλειες για τον Dow Jones, νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Wall Street

Με μικτά συναισθήματα υποδέχθηκαν την ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν οι επενδυτές της Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να παρουσιάζουν μικτή εικόνα κατά το κλείσιμο των συνεδριάσεων της Τρίτης, στα χρηματιστήρια του Μανχάταν.

Η συμφωνία μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου δεν έδωσε επιπλέον ώθηση στον Dow Jones, με τους επενδυτές να προτιμούν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, σπάζοντας το θετικό σερί των 5 συνεδριάσεων. Αντίθετα, οι τεχνολογικές μετοχές συνέχισαν να ωθούν τον Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01% στις 25.320,73, περιορίζοντας σημαντικά στο τέλος την πτώση του.  Αντίθετα, ο S&P 500 έκλεισε στις 2.786,85 μονάδες, με άνοδο 0,17% ενώ ο  Nasdaq στις 7.703,79 μονάδες, με άνοδο 0,57%.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ανακοινώθηκε πως η Johnson & Johnson έκανε αποδεκτή την πρόταση της  Platinum Equity για την εξαγορά της θυγατρικής της LifeScan, Inc., κατασκευάστρια του brand OneTouch, συνολικού ύψους 2,1 δισ. δολαρίων.

Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση των στελεχών της Fed, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν την Τετάρτη νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Το ενδιαφέρον στη συνέχεια αναμένεται να μετατεθεί στην ΕΚΤ, η οποία την Πέμπτη θεωρείται πως θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το τέλος του QE, αλλά και στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία θα ανακοινώσει την Παρασκευή την πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ