Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ο παγκόσμιος συναγερμός που κήρυξε ο ΠΟΥ «έσωσε» τους βασικούς δείκτες!

Wall Street

Άκρως θετική ήταν η  αντίδραση  των βασικών δεικτών της Wall Street στην κήρυξη παγκόσμιου συναγερμού για τον κοροναϊό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κοροναϊός έχει προσβάλει τουλάχιστον 8.200 ανθρώπους ενώ έχει κοστίσει τη ζωή σε 171 ανθρώπους. Η απόφασή για την κήρυξη παγκόσμιου συναγερμού ελήφθη μετά την επιβεβαίωση από πλευράς ΗΠΑ της πρώτης περίπτωσης μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Κίνας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν τα ταξίδια και οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα,ενώ πιστεύει πως τα μέτρα της Κίνας θα ανακόψουν τη διάδοση του ιού.  Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο ιός αποτελεί σπάνια περίπτωση, κάτι που βοηθά τη διεθνή υγειονομική κοινότητα και τα κράτη να κινητοποιήσουν οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για τον περιορισμό μιας πανδημίας.

Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον συνέχισε να απασχολούν τα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της Tesla σημείωσε άλμα 11% μετά την υψηλή κερδοφορία στο τελευταίο τρίμηνο, ενώ η μετοχή του Facebook υποχώρησε 6% εξαιτίας των αυξημένων δαπανών και των μειωμένων περιθωρίων κέρδους που ανακοίνωσε η εταιρεία,

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,47%, στις 28.858 μονάδες. Μεταξύ των 30 μετοχών του δείκτη, 17 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό.  Ο  S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 3.285 ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq  έκλεισε με κέρδη  0,26%, στις 9.298 μονάδες.