Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέες ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές στο άνοιγμα της Τετάρτης

Nasdaq

Με νέες ισχυρές πιέσεις, κυρίως στις τεχνολογικές μετοχές, άνοιξε η Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων επέστρεψαν σε ανοδικό έδαφος, με το αμερικανικό 10ετές να επιστρέφει στο επίπεδο του 1,468% όταν χθες κινούταν κοντά στο 1,4%.

Η άνοδος των αποδόσεων προκαλεί προβληματισμό στην αγορά μετοχών καθώς αφενός κάνει πιο ελκυστική την αγορά ομολόγων, ενώ προκαλεί πίεση στις επιχειρήσεις με μεγαλύτερες ανάγκες δανεισμού, που κατά κύριο λόγο είναι οι τεχνολογικές. Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία ως προς το κατά πόσο η αύξηση συνδέεται με μια ταχύτερη άνοδος του πληθωρισμού, κάτι που μπορεί να σημάνει μια αλλαγή στάση της FED.

Η Fed, πάντως, έσπευσε την Τρίτη να επαναλάβει πως δεν ανησυχεί για την κίνηση των αποδόσεων των ομολόγων ενώ υποστήριξε πως η όποια ενδεχόμενη αύξηση στον πληθωρισμό θα είναι παροδική, λόγω της προσωρινής αδυναμίας της προσφορά να καλύψει την ζήτηση (εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων).

Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές είδαν με απογοήτευση τα στοιχεία της ADP για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Τον  Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν μόλις 117.000 νέες θέσεις εργασίας, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν 225.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ τον Ιανουάριο είχαν δημιουργηθεί 195.000.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινούταν σχεδόν αμετάβλητος στις 31.392 μονάδες, ο S&P 500 στις 3.841,35 μονάδες, με απώλειες -0,75%, ενώ ο Nasdaq στις 13.149,41 μονάδες, με πτώση -1,57%.