Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα ιστορικά ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500 – Πάνω από τα 2.000 επέστρεψε ο χρυσός

Wall Street

Έπειτα από 6 μήνες, από τις 19 Φεβρουαρίου, ο S&P 500 κατάφερε να κλείσει σε ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, αν και μακριά από τα υψηλά ημέρας, εγκαταλείποντας έτσι την περιοχή του bear market. Νέο ρεκόρ σημείωσε και ο Nasdaq, ενώ για μια ακόμα συνεδρίαση ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες στη Wall Street.

Οι επενδυτές έλαβαν ώθηση από τα στοιχεί για την αγορά κατοικίας, με τις ενάρξεις νέων κατοικιών να αυξάνονται κατά 22,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο.

Από την άλλοι οι επενδυτές είδαν τα αποτελέσματα τριμήνου των κολοσσών του λιανικού εμπορίου Home Depot και Walmart να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο οι μετοχές τους να υποχωρούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς υπάρχει προβληματισμός στο κατά πόσο οι ισχυρές επιδόσεις τους θα μπορέσουν να συνεχιστούν ή αν επωφελήθηκαν από τη συγκεκριμένη συγκυρία των προηγούμενων μηνών.

Από την άλλη, καθώς ο κύκλος των εταιρικών αποτελεσμάτων φτάνει προς το τέλος του, οι επενδυτές προσπαθούν να αναλύσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται από την πορεία της πανδημίας, τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και την κόντρα ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 27.778,07 μονάδες με απώλειες -0,24%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη 12 έκλεισαν με κέρδη και 18 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Nike (1,24%), ενώ τη χειρότερη πτώση αυτή της Chevron (-2,07%).

Ο  S&P 500 έκλεισε στις  3.389,78 μονάδες με άνοδο 0,23%, ενώ ο  Nasdaq  στις 11.210,84 μονάδες με κέρδη 0,73%.

Στα εμπορεύματα, με άνοδο έκλεισανοι μετοχές του χρυσού, ο οποίος επέστρεψε πάνω από τα 2.000 δολάρια, ενώ οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν αμετάβλητες.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο  χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,7% στα 2.013,10 δολάρια η ουγγιά.  Η τιμή του συμβολαίου Σεπτεμβρίου του WΤΙ παρέμεινε αμετάβλητη στα 42,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ του Brent Οκτωβρίου έκλεισε με άνοδο 0,2% στα 45,56 δολάρια το βαρέλι.