• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπιες μεταβολές στο άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες – Ανακάμπτει η μετοχή της GameStop

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Φρένο στην ισχυρή χθεσινή άνοδο βάζουν σταδιακά οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να κοιτά τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, αλλά να βρίσκει στήριγμα στο μέτωπο των συζητήσεων για το νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο μειώθηκε στο 6,3% ενώ οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 49.000. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 50.000. Ωστόσο, το κατώτερο των εκτιμήσεων αποτέλεσμα, θεωρείται από τους επενδυτές πως θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση προς το Κογκρέσο για την υιοθέτηση του νέου πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Στη Γερουσία η συζήτηση για το σχέδιο προϋπολογισμού έληξε με ισοπαλία (50-50) με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να ψηφίζει τελικά υπέρ του και να στέλνει την πρόταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.  Η υιοθέτηση του σχεδίου προϋπολογισμού ανοίγει τον δρόμο για την έγκριση του νέου πακέτου 1,3 τρισ. δολαρίων που έχει προτείνει ο Τζο Μπάιντεν.

    Πέρα από το μέτωπο του Κογκρέσου, οι επενδυτές είδαν με ικανοποίηση την είδηση ότι η Johnson & Johnson ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές την έγκριση για έκτακτη χρήση του εμβολίου της.

    Ωστόσο, η αγορά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη νέα κίνηση στη μετοχή της GameStop, η οποία αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο 41,89% και κινείται στα 75,91 δολάρια. Η μετοχή σημείωσε ισχυρότατες απώλειες καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, χάρη κυρίως στους περιορισμούς στην αγορά της που έθεσαν οι πλατφόρμες συναλλαγών.

    Στα υπόλοιπα μάκρο, συρρίκνωση υπέστη το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον μήνα Δεκέμβριο, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν εν μέσω συνεχιζόμενης ανάκαμψης στην παγκόσμια οικονομία.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπληρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow  Jones κινείται στις 31.096,97 μονάδες περιορίζοντας την άνοδό του στο 0,13%, ο S&P 500 στις 3.876,33 μονάδες με άνοδο 0,12% ενώ σε αρνητικό έδαφος πέρασε ο Nasdaq, ο οποίος κινείται με απώλειες 0,08% στις 13.766,37 μονάδες.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν προς το παρόν οι μετοχές των Nike  (1,60%) και Johnson & Johnson (1.35%) ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Apple (-0,82%).



    ΣΧΟΛΙΑ