Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Δευτέρας με το βλέμμα στις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό

O Κρίστιαν Μπέιλ υποδύεται τον Μάικλ Μπέρι στην ταινία The Big Short

Με μικτά πρόσημα άνοιξε η Wall Street τη Δευτέρα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι ανακοινώσεις της AstraZeneca για τις δοκιμές του υποψήφιο εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού αλλά και οι εξελίξεις γύρω από την σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Παράλληλα η αμερικανική αγορά συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και στα στοιχεί για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, η οποία κλιμακώνεται, καθώς αρκετές περιοχές σημείωσαν νέα αρνητικά ρεκόρ μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο Dow Jones  υποχωρούσε στις 26.511 μονάδες με απώλειες 0,60%, ο S&P 500 στις 3.221,33 μονάδες με πτώση -0,11% ενώ αντίθετα ο Nasdaq ενισχυόταν στις 10.547,64 μονάδες με άνοδο 0,42%.

Από τις μετοχές του Dow Jones ξεχωρίζουν αυτές των Pfizer που κινείται στο +1,79% και της Microsoft στο +1,33%. Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν στο ξεκίνημα οι μετοχές των Chevron (-2,52%) και Walgreens (-2,27%).