Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα της Δευτέρας με το βλέμμα στην κόντρα Κίνας-ΗΠΑ

χρηματιστές στη wall street

Με μικτά πρόσημα άνοιξε η Δευτέρα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα νέα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, έχοντας πάντα στραμμένη την προσοχή τους στις συνομιλίες μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών γύρω από το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τα νέα επεισόδια στην κόντρα μεταξύ των  ΗΠΑ και της Κίνας, μετά την απόφαση Τραμπ να αναγκάσει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες του TikTok. Παράλληλα, σε συνέντευξή του τόνισε ότι σκέφτεται να ασκήσει πιέσεις και στην Alibaba. Την ίδια ώρα, το  υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε νέους κανονισμούς με τους οποίους περιορίζει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση της κινεζικής Huawei σε ξένα μικροτσίπ, ακόμα και σε αυτά που κατασκευάστηκαν στο εξωτερικό με τη χρήση αμερικανικών τεχνολογιών.

Στο κάδρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών παραμένει πάντα και η πορεία της πανδημίας. Πλέον τα κρούσματα στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τα  5,4 εκατομμύρια.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones, μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, κινούταν με απώλειες -0,32% στις  27,842.29 μονάδες.  Αντίθετα ο S&P 500 κινούταν στις  3.381,21 μονάδες με κέρδη 0,25%, πολύ κοντά στο ιστορικό του ρεκόρ, ενώ ο  Nasdaq σημείωνε άνοδο 0,84% στις 11.111,36 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, ανοδικά κινείται η τιμή του συμβολαίου χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, καθώς καταγράφει άνοδο 1,91% στα 1.987 δολάρια η ουγγιά.

Με ενδιαφέρον είδαν οι επενδυτές της αγοράς πετρελαίου τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να επιτρέψει την εξόρυξη πετρελαίου σε μια παρθένα περιοχή της Αρκτικής, στην Αλάσκα. Αυτή την ώρα η τιμή του συμβολαίου Σεπτεμβρίου του αμερικανικού αργού (WTI) κινείται στα 42,42 δολάρια το βαρέλι με άνοδο +0,98%.